Покроковий рецепт приготування курячого філе зі сметаною в мультиварці
Нарізана курка укладається в чашу мультиварки разом з цибулею, морквою і часником. Далі туди додається сметана, вершки і кріп. Все перемішується і готується в режимі «гасіння» 15-20 хвилин. У підсумку виходить дуже ніжне і соковите м’ясо.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Грудка куряча – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Моркву – ½ шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Вершки 10% – 0.5 склянки
- Сметана – 2 ст. л.
- Кріп свіжий – 1 щіпка.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Беремо курячу грудку, знімаємо з неї шкіру і зрізаємо філе з кісток. Нарізаємо його на шматочки середнього розміру.
2. Перекладаємо курку на дно чаші в мультиварці.
3. Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями. Кладемо зверху на куряче філе.
4. Моркву чистимо і натираємо на крупній тертці. Відправляємо в чашу мультиварки.
5. Часник також чистимо і дрібно нарізаємо або пропускаємо через прес. Кладемо до курки з морквою і цибулею.
6. Тепер заливаємо в каструлю половину склянки вершків.
7. Далі додаємо 2 столові ложки сметани.
8. Кріп миємо під прохолодною водою, обсушуємо з допомогою паперового рушника, дрібно рубаємо і відправляємо в каструлю.
9. Усе ретельно і акуратно перемішуємо з допомогою спеціальної лопатки для того, щоб не пошкодити покриття.
10. Закриваємо кришку мультиварки і включаємо програму «гасіння». Готуємо протягом 15-20 хвилин. Перед подачею ще раз перемішуємо.
11. Перекладаємо готову курку на тарілку і подаємо до столу зі свіжими овочами або іншим гарніром. Приємного апетиту!