Куряче філе в сметанному соусі – 7 рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт приготування курячого філе зі сметаною в мультиварці

Нарізана курка укладається в чашу мультиварки разом з цибулею, морквою і часником. Далі туди додається сметана, вершки і кріп. Все перемішується і готується в режимі «гасіння» 15-20 хвилин. У підсумку виходить дуже ніжне і соковите м’ясо.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Грудка куряча – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Моркву – ½ шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Вершки 10% – 0.5 склянки
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Кріп свіжий – 1 щіпка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Беремо курячу грудку, знімаємо з неї шкіру і зрізаємо філе з кісток. Нарізаємо його на шматочки середнього розміру.

2. Перекладаємо курку на дно чаші в мультиварці.

3. Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями. Кладемо зверху на куряче філе.

4. Моркву чистимо і натираємо на крупній тертці. Відправляємо в чашу мультиварки.

5. Часник також чистимо і дрібно нарізаємо або пропускаємо через прес. Кладемо до курки з морквою і цибулею.

6. Тепер заливаємо в каструлю половину склянки вершків.

7. Далі додаємо 2 столові ложки сметани.

8. Кріп миємо під прохолодною водою, обсушуємо з допомогою паперового рушника, дрібно рубаємо і відправляємо в каструлю.

9. Усе ретельно і акуратно перемішуємо з допомогою спеціальної лопатки для того, щоб не пошкодити покриття.

10. Закриваємо кришку мультиварки і включаємо програму «гасіння». Готуємо протягом 15-20 хвилин. Перед подачею ще раз перемішуємо.

11. Перекладаємо готову курку на тарілку і подаємо до столу зі свіжими овочами або іншим гарніром. Приємного апетиту!