Куряче філе з помідорами і сиром в духовці – 8 рецептів з покроковими фото

Куряча грудка з помідорами, сиром і картоплею

Приготуємо ситне, ароматне і до безумства смачне блюдо, яке точно сподобається всім – запечена куряча грудка «під шубою» з сиру і з гарніром з картоплі. Витративши лише 10 хвилин свого часу, ми отримуємо повноцінний вечерю без зайвого масла, так як готування відбувається в духовці.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Філе куряче – 250 гр.
  • Картопля – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 80 гр.
  • Сир – 80 гр.
  • Томати – 100 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Часник гранульований – 5 гр.
  • Сіль – 3 гр.
  • Спеції для курки – 5 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Грудку середнього розміру ретельно промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими шматочками.

2. Форму для запікання зовсім небагато промазуємо маслом і викладаємо м’ясо, посипаємо спеціями, гранульованим часником і сіллю.

3. Картоплю очищаємо від шкірки, ріжемо на кружечки і викладаємо в рівний шар поверх птиці.

4. Слайсы з картоплі поливаємо сметаною і розрівнюємо ложкою.

5. Цибулину нарізаємо тонкими півкільцями і розкладаємо на сметану.

6. Наступним шаром викладаємо тонко нарізаний помідор.

7. Зібране блюдо щедро посипаємо натертим на тертці сиром і відправляємо в духовку. Випікаємо 30-45 хвилин при температурі 180 градусів.

8. Приголомшливо смачне і ніжне блюдо готове. Приємного апетиту!