Куряча грудка з помідорами, сиром і картоплею
Приготуємо ситне, ароматне і до безумства смачне блюдо, яке точно сподобається всім – запечена куряча грудка «під шубою» з сиру і з гарніром з картоплі. Витративши лише 10 хвилин свого часу, ми отримуємо повноцінний вечерю без зайвого масла, так як готування відбувається в духовці.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Філе куряче – 250 гр.
- Картопля – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 80 гр.
- Сир – 80 гр.
- Томати – 100 гр.
- Сметана – 100 гр.
- Часник гранульований – 5 гр.
- Сіль – 3 гр.
- Спеції для курки – 5 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Грудку середнього розміру ретельно промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими шматочками.
2. Форму для запікання зовсім небагато промазуємо маслом і викладаємо м’ясо, посипаємо спеціями, гранульованим часником і сіллю.
3. Картоплю очищаємо від шкірки, ріжемо на кружечки і викладаємо в рівний шар поверх птиці.
4. Слайсы з картоплі поливаємо сметаною і розрівнюємо ложкою.
5. Цибулину нарізаємо тонкими півкільцями і розкладаємо на сметану.
6. Наступним шаром викладаємо тонко нарізаний помідор.
7. Зібране блюдо щедро посипаємо натертим на тертці сиром і відправляємо в духовку. Випікаємо 30-45 хвилин при температурі 180 градусів.
8. Приголомшливо смачне і ніжне блюдо готове. Приємного апетиту!