Куряче філе з помідорами і сиром в духовці – 8 рецептів з покроковими фото

Ніжна куряча грудка з помідорами, кабачками і сиром

Готуємо легке блюдо без зайвих калорій з доступних продуктів – курки і кабачки, запечені в духовій шафі, без додавання великої кількості рослинної олії. Така вечеря прекрасно підійде тим, хто стежить за своєю вагою і дотримується правильного харчування.

Час готування – 1 ч. 5 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Кабачок – 350-500 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Помідори – 3-4 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Філе нарізаємо невеликим кубиком і маринуємо сумішшю з часнику, пропущеного через прес, олії, солі і перцю – перемішуємо і залишаємо на півгодини.

2. Через 30 хвилин перекладаємо ароматне м’ясо на деко з високими бортами або у форму для запікання.

3. Молодий кабачок очищаємо від щільної шкірки і насіннєвий частини – ріжемо на шматочки.

4. Томати також подрібнюємо, додаємо до кубиків з кабачки, солимо, перчимо і добре перемішуємо.

5. Овочевими кубиками засипаємо філе птиці і відправляємо в духовку на 20-25 хвилин при температурному режимі близько 180 градусів.

6. Поки страву запікається – натираємо сир.

7. Після закінчення часу обережно виймаємо форму.

8. Овочі з куркою рясно посипаємо сиром і знову запікаємо близько 15-20 хвилин до повної готовності. Приємного апетиту!