Ніжна куряча грудка з помідорами, кабачками і сиром
Готуємо легке блюдо без зайвих калорій з доступних продуктів – курки і кабачки, запечені в духовій шафі, без додавання великої кількості рослинної олії. Така вечеря прекрасно підійде тим, хто стежить за своєю вагою і дотримується правильного харчування.
Час готування – 1 ч. 5 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Філе куряче – 500 гр.
- Кабачок – 350-500 гр.
- Сир – 100 гр.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Помідори – 3-4 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Філе нарізаємо невеликим кубиком і маринуємо сумішшю з часнику, пропущеного через прес, олії, солі і перцю – перемішуємо і залишаємо на півгодини.
2. Через 30 хвилин перекладаємо ароматне м’ясо на деко з високими бортами або у форму для запікання.
3. Молодий кабачок очищаємо від щільної шкірки і насіннєвий частини – ріжемо на шматочки.
4. Томати також подрібнюємо, додаємо до кубиків з кабачки, солимо, перчимо і добре перемішуємо.
5. Овочевими кубиками засипаємо філе птиці і відправляємо в духовку на 20-25 хвилин при температурному режимі близько 180 градусів.
6. Поки страву запікається – натираємо сир.
7. Після закінчення часу обережно виймаємо форму.
8. Овочі з куркою рясно посипаємо сиром і знову запікаємо близько 15-20 хвилин до повної готовності. Приємного апетиту!