Курячі котлети в духовці – 10 покрокових рецептів приготування з фото

Як приготувати класичні рубані котлети з курячої грудки?

Рубані котлети ще називають ледачими відбивними, начебто ті ж шматочки м’яса, але готуються вони простіше. Рубаний котлети з курячої грудки виручать в той момент, коли котлети з фаршу і смажена курка зовсім набридли.

Час готування: 75 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Грудка куряча – 1 шт.
  • Крупа манна – 50 гр.
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце куряче – 1 шт.

Процес приготування:

1. Курячу грудку помийте, промокніть паперовими рушниками і наріжте кубиками.

2. Додайте до м’яса куряче яйце і манну крупу.

3. Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте. Додайте в миску цибулю і сметану, посоліть і приправте за смаком.

4. Перемішайте всі інгредієнти і залиште на 20 хвилин, щоб манка набухла.

5. Форму для запікання застелити фольгою, змастіть її рослинним маслом. Столовою ложкою викладіть фарш на деко і відправте котлети в духовку, розігріту до 180 градусів, на 25 хвилин.

6. Смачні і швидкі котлети готові, подавайте їх з гарніром за своїм вибором.

Приємного апетиту!