Як приготувати класичні рубані котлети з курячої грудки?
Рубані котлети ще називають ледачими відбивними, начебто ті ж шматочки м’яса, але готуються вони простіше. Рубаний котлети з курячої грудки виручать в той момент, коли котлети з фаршу і смажена курка зовсім набридли.
Час готування: 75 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Грудка куряча – 1 шт.
- Крупа манна – 50 гр.
- Сіль – 1,5 ч. л.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сметана – 3 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце куряче – 1 шт.
Процес приготування:
1. Курячу грудку помийте, промокніть паперовими рушниками і наріжте кубиками.
2. Додайте до м’яса куряче яйце і манну крупу.
3. Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте. Додайте в миску цибулю і сметану, посоліть і приправте за смаком.
4. Перемішайте всі інгредієнти і залиште на 20 хвилин, щоб манка набухла.
5. Форму для запікання застелити фольгою, змастіть її рослинним маслом. Столовою ложкою викладіть фарш на деко і відправте котлети в духовку, розігріту до 180 градусів, на 25 хвилин.
6. Смачні і швидкі котлети готові, подавайте їх з гарніром за своїм вибором.
Приємного апетиту!