Курячі нагетси в домашніх умовах – 10 рецептів на сковороді в духовці з покроковими фото

Як приготувати курячі нагетси як в Макдональдсі будинку?

Пропонуємо досить швидкий і зовсім простий рецепт нагетсів, які виходять такими ж смачними, як в Макдональдсі. Очевидна перевага домашніх нагетсів в тому, що ви самі можете повністю контролювати складу страви, і його якість ніколи не викличе сумнівів. Особливо це важливо, якщо в сім’ї є діти. Щоб не перевантажувати шлунок, подавати нагетси найкраще з легким овочевим гарніром і домашнім томатним соусом – це смачно і корисно.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Філе грудки – 2 шт.
  • Яйця – 3 шт.
  • Борошно – ½ склянки
  • Сухарі панірувальні – 1 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне для обсмажування.

Процес приготування:

1. Філе курячої грудки обсушуємо паперовим рушником, зрізаємо все плівки, жилки, якщо вони є. Потім нарізаємо м’ясо невеликими тонкими шматочками упоперек волокон.

2. Складаємо шматочки філе в миску, посипаємо їх сіллю і чорним меленим перцем за смаком і перемішуємо руками. Залишаємо на п’ять-десять хвилин при кімнатній температурі, щоб філе трохи добре просочилося.

3. Поки маринується філе, в одну миску розбиваємо яйця, додаємо до них трохи солі і добре збовтуємо виделкою до однорідного стану. В другу миску висипаємо борошно, в третю – панірувальні сухарі.

4. Кожен шматочок курячого філе спочатку обвалюємо зі всіх сторін у борошні, потім занурюємо в яєчну масу, після чого гарненько обсипаємо панірувальними сухарями. Надлишок сухарів стряхиваем, щоб крихти потім не пригорали в маслі. Таким чином обробляємо всі шматочки грудки.

5. У сковороді розігріваємо рослинне масло без запаху в такій кількості, щоб воно покривало дно посуду шаром в один сантиметр. Підготовлені нагетси укладаємо вже в гаряче масло й обсмажуємо по дві-три хвилини з кожного боку до рум’яної скоринки.

6. Готові гарячі нагетси перекладаємо з сковорідки з маслом на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру. Потім переносимо шматочки на сервірувальну тарілку і подаємо до столу. Відмінним гарніром послужить салат зі свіжих овочів і домашній кетчуп.

Приємного апетиту!