Курячі нагетси в домашніх умовах – 10 рецептів на сковороді в духовці з покроковими фото

Простий і смачний рецепт нагетсів з курячої грудки в духовці

Будь-яку страву можна приготувати таким чином, щоб воно було максимально корисним. Це стосується і курячих нагетсів. Звичний фастфуд з курки, обсмажений у фритюрі, може бути цілком правильним, якщо фритюр замінити на запікання, панірувальні сухарі – на вівсяні пластівці, а традиційний супроводжуючий кетчуп – на домашній ароматний томатний соус. Таке блюдо нікого байдужим не залишить.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 4 шт.
  • вівсяні Пластівці «екстра» — ½ склянки
  • Сухарі панірувальні – ½ склянки
  • Яйця – 2 шт.
  • Кунжут – 2 ст. л.
  • часниковий Порошок – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Помідори – 2 шт. середнього розміру.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. середнього розміру.
  • Часник – 1 зубок.
  • Соус томатний – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Орегано сушений – 1 ч. л.
  • Чебрець свіжий – 1 гілка.
  • Перець чорний мелений – щіпка.

Процес приготування:

1. Курячу грудку звільняємо від шкіри і кістки, отримане філе добре обсушуємо паперовими рушниками. Нарізаємо довгастими шматочками упоперек волокон.

2. У миску розбиваємо яйце, додаємо до нього трохи солі і добре збовтуємо виделкою до однорідності. В іншу ємність висипаємо вівсяні пластівці «екстра», панірувальні сухарі, насіння кунжуту, часниковий порошок і сіль за смаком. Змішуємо сухі компоненти, щоб вони рівномірно розподілилися по всьому об’єму.

3. Беремо кожен шматочок курячого філе і занурюємо його в яєчну масу. Після цього обвалюємо його в приготовленої сухої суміші так, щоб покрити паніровкою з усіх боків.

4. Форму або на деко змащуємо однією столовою ложкою оливкової олії. Викладаємо запаніровані заготовки. Духовку розігріваємо до температури 220 градусів. Ставимо курячі нагетси на середній рівень уже гарячої духовки і відразу знижуємо температуру до 180 градусів. Запікаємо протягом десяти-п’ятнадцяти хвилин. Як тільки поверхня трохи зарум’яниться, дістаємо готові нагетси з духовки, щоб не пересушити.

5. Для приготування томатного соусу помідори надрізаємо хрест-навхрест і ошпарюємо окропом. Знімаємо відокремлену шкірку. Розрізаємо навпіл і видаляємо насіння. Підготовлену м’якоть нарізаємо дрібними кубиками. Ріпчасту цибулю чистимо і подрібнюємо. Часник звільняємо від лушпиння і пропускаємо через прес.

6. На сковороді розігріваємо дві столові ложки оливкової олії і висипаємо в нього часник. Як тільки його дрібні шматочки почнуть шипіти, відразу додаємо цибулю і перемішуємо. Обсмажуємо його до прозорості та легкого рум’янцю – це займе п’ять-сім хвилин. Потім додаємо порізані помідори, томатний соус, трави, сіль, цукровий пісок і чорний мелений перець. Перемішуємо і продовжуємо готувати при помішуванні десять хвилин. Готового соусу даємо повністю охолонути.

7. Гарячі нагетси перекладаємо з дека на сервірувальну тарілку. Подаємо разом з приготованим томатним соусом.

Приємного апетиту!