Хрусткі курячі нагетси в панірувальних сухарях в духовці
Якщо запікати курячі нагетси в духовці, а не смажити у фритюрі, то можна істотно знизити їх калорійність і в цілому «підганяти» страву в рамки правильного харчування. Для того, щоб нагетси всередині були соковитими, а паніровка залишалася хрусткою і щільно прилягала до м’яса, використовуємо невеликі хитрощі. У додаємо панірувальні сухарі тертий сир – під час запікання він розплавиться і забезпечить щільне рум’яну скоринку. А перед, безпосередньо, паніровкою кожен шматочок філе занурюємо в йогурт з прянощами – кисломолочна кислинка зробить м’якоть наггетса особливо ніжною.
Час приготування: 45 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Філе куряче – 700 гр.
- Йогурт натуральний – 50 мл
- Сухарі панірувальні – 1 ст.
- Сир твердий тертий – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Орегано сушений – ½ ч. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Куряче філе обсушуємо паперовим рушником. Розрізаємо на невеликі шматочки. Важливо робити зріз поперек волокон – такі скибочки потім легше жувати, і вони сприймаються більш ніжними.
2. Панірувальні сухарі висипаємо в миску. До речі, можна використовувати як вже готові з магазину, так і зроблені з подрібнених в блендері черствого білого хліба. Твердий сир натираємо на дрібній тертці. Дуже добре за смаком і текстурою підходить пармезан. Вершкове масло розм’якшуємо до пластичного стану. Змішуємо з сухарями сирну стружку, вершкове масло і сіль. Руками перетираємо крихту, щоб всі сухі компоненти добре розподілилися один з одним.
3. В окрему миску викладаємо натуральний йогурт, щіпку солі і сушений орегано. Ретельно перемішуємо.
4. Кожен шматочок філе занурюємо в йогуртную суміш таким чином, щоб покрити його з усіх боків.
5. Потім перекладаємо філе в панірувальні сухарі і щедро обсипаємо його приготовленої крихтою.
6. Форму або на деко застеляємо промасленим пергаментом. Нагетси в паніровці укладаємо на пергамент. Духовку розігріваємо до температури 180 градусів. Ставимо курячі нагетси на середній рівень уже гарячої духовки і запікаємо протягом двадцяти п’яти – тридцяти хвилин.
7. Готові нагетси перекладаємо з дека на сервірувальну тарілку і подаємо до столу в гарячому вигляді. Відмінним доповненням буде салат зі свіжих овочів і зелені.
Приємного апетиту!