Курячі нагетси в домашніх умовах – 10 рецептів на сковороді в духовці з покроковими фото

Дуже смачні курячі нагетси з сиром в домашніх умовах

Дуже смачна закуска! Соковита курочка, тягнеться вершковий сир і хрумка рум’яна паніровка – це поєднання стало вже класичним і коханим по всьому світу. Щоб сирна начинка помістилася в центрі наггетса і не витікала при смаженні, використовуємо філе не цільними шматками, а у вигляді рубленого фаршу. Це дозволить як «запечатати» сир, так і надати заготівці будь-яку бажану форму і розмір.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Борошно пшеничне – 50 гр.
  • Сухарі панірувальні – 100 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Орегано сушений – ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Куряче філе обсушуємо паперовим рушником. Далі потрібно приготувати з нього фарш. Можна зробити це з допомогою м’ясорубки з середньою насадкою або курку дрібно порубати ножем. У готовий фарш додаємо сіль за смаком, розбиваємо яйце і добре вимішуємо руками. Маса повинна стати більш в’язкою.

2. Твердий сир нарізаємо невеликими кубиками або прямокутниками, в залежності від того, яку форму хочемо потім додати наггетсам. Відокремлюємо руками невелику порцію фаршу, формуємо з нього корж, кладемо в центр шматочок сиру і защипуємо краю фаршу. Обкачуємо наггетс між долонями, роблячи його поверхню гладкою і надаючи заготівлі потрібну форму. Таким чином формуємо нагетси з усієї кількості фаршу і сиру.

3. У мисці змішуємо борошно, панірувальні сухарі, сіль, чорний мелений перець і сушений орегано. В отриманій сухої суміші добре обкачуємо заготовки з фаршу.

4. У сковороді розігріваємо рослинне масло без запаху. Його кількість має бути таким, щоб нагетси вільно плавали в ньому – це гарантія однорідної рум’яної кірочки і рівною недеформованою поверхні. В гарячий жир поміщаємо заготовки і обсмажуємо при середній температурі плити протягом трьох-чотирьох хвилин, поки зі всіх сторін не з’явиться золотава скоринка.

5. Готові нагетси витягуємо з фритюру і відразу викладаємо на паперовий рушник, щоб воно ввібрало зайве масло. Після обсушування перекладаємо нагетси на сервірувальну тарілку і подаємо до столу в гарячому вигляді. Відмінним доповненням буде томатний соус.

Приємного апетиту!