Курячі оладки – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Оладки з курячого філе – це просте в приготуванні і надзвичайно поживне блюдо. Його можна подавати з гарніром на обід або в якості швидкого перекусу. Крім того, частування відрізняється корисними властивостями. Беріть на замітку яскраву добірку з 8-і кулінарних рецептів з покроковим описом процесу.

Оладки з рубаною курячої грудки

Щоб домашні курячі оладки вийшли максимально соковитими, приготуйте їх з рубаних шматочків філе. Страва порадує поживністю, яскравим смаком і корисними властивостями. Спробуйте!

Інгредієнти на
4 порц.

  • Куряче філе 500 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 1 зуб.
  • Кріп за смаком
  • Борошно 2 ст. л.
  • Майонез столовий молочний 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Курячі оладки приготувати дуже просто. Підготуємо куряче філе. Його необхідно розморозити і, при необхідності, звільнити від шкірки.
  2. Далі м’ясо рубаємо дрібними кубиками.
  3. Продукт викладаємо в глибоку миску.
  4. Сюди нарізаємо цибулину і продавлюємо зубчик часнику.
  5. Розбиваємо в продукти куряче яйце, ріжемо кріп, додаємо сіль і чорний мелений перець.
  6. Додаємо майонез з борошном.
  7. Вимішуємо інгредієнти до отримання однорідного тіста.
  8. З допомогою ложки кладемо заготовку на сковороду з олією.
  9. Смажимо з кожного боку до золотистого відтінку.
  10. Рубані курячі оладки готові. Пробуйте і пригощайте близьких!

Печінкові оладки з курячої печінки

Оригінальне частування для вашого домашнього столу – курячі оладки з печінки. Страва порадує простим кулінарним процесом, а також цікавим ніжним смаком. Подавайте зі сметаною або свіжими овочами!

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 0,5 кг
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Борошно – 2 ст. л
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Курячу печінку ретельно промиваємо, очищаємо від жилок і ділимо на невеликі шматки.

2. Далі нарізаємо цибулю.

3. Обидва продукту кладемо в чашу блендера. Доповнюємо яйцем, борошном, сіллю і перцем. Перемелюємо до однорідності.

4. Розігріваємо Сковороду і промазуємо рослинним маслом.

5. Сюди вливаємо рідке печінковий тісто з допомогою ложки. Смажимо до готового стану з обох сторін.

6. Оладки з курячої печінки з ніжним смаком готові. Подавайте їх до столу зі сметаною або іншими доповненнями.

Ніжні курячі оладки з кабачків

Соковиті і ніжні курячі оладки виходять з додаванням кабачка. Таке частування можна подавати до сніданку, обіду або в якості поживного перекусу на швидку руку. Оцініть швидкий і захоплюючий кулінарний процес.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Кабачки – 1 шт.
  • Борошно – 80 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. У глибоку миску викладаємо дрібно порзане філе, тертий кабачок, куряче яйце, сіль і мелений чорний перець.

2. Ретельно вимішуємо інгредієнти. Тісто має бути однорідним.

3. Соковите тісто з допомогою ложки викладаємо на сковороду з добре прогрітим рослинним маслом. Готуємо з обох боків до появи характерного рум’янцю.

4. Готовий продукт перекладаємо на паперову серветку. Це допоможе прибрати зайвий жир.

5. Поживні курячі оладки з кабачків готові. Подавайте до столу!

Соковиті оладки з курячого фаршу на сковороді

Проста і неймовірно смачна ідея для домашнього меню – м’ясні оладки з курячого фаршу. Страва готується легко і просто. Ставте його на стіл, доповнивши овочами, соусами або будь-якими гарнірами за смаком.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Фарш курячий – 0,5 кг
  • Яйце – 2 шт.
  • Крупа манна – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Підготуємо курячий фарш.

2. Занурюємо його в зручну для вимішування миску. Розбиваємо сюди курячі яйця.

3. Солимо продукти.

4. Додаємо спеції за смаком.

5. Всипаємо потрібну кількість манної крупи.

6. Вимішуємо м’ясне тісто до однорідності.

7. Нагріваємо сковороду з олією. Ложкою викладаємо сюди курячу заготовку.

8. Необхідно обсмажити оладки з двох сторін.

9. Готуємо до появи невеликий хрусткої скоринки.

10. Смачні та поживні м’ясні оладки готові, пробуйте!

Оладки з курячої грудки з крохмалем і майонезом

Ніжні та яскраві за смаком курячі оладки можна приготувати з додаванням майонезу і крохмалю. Гаряче частування порадує цікавим смаком і поживністю. Порадуйте себе і своїх рідних!

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • куряче Філе – 600 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Крохмаль – 40 гр.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. На дрібні шматочки розбираємо розморожене філе куряче.

2. Перекладаємо його в глибоку миску і доповнюємо подрібненою зеленню.

3. Розбиваємо до продуктів куряче яйце.

4. Посипаємо вміст сіллю, перцем і пропущеними через прес зубчиками часнику.

5. Далі викладаємо крохмаль і майонез.

6. Вимішуємо тісто до однорідного розподілу всіх інгредієнтів.

7. За допомогою ложки викладаємо заготовку в гаряче масло в сковороді.

8. Смажимо частування до рум’янцю з обох сторін.

9. Ароматні і смачні курячі оладки готові, пробуйте!

Як приготувати смачні оладки з курячої грудки з сиром?

Щоб курячі оладки вийшли ще більш яскравими і оригінальними, додайте в м’ясний тісто сир. Таке частування можна подавати гарячим в будь-який час. Відмінна ідея допоможе урізноманітнити меню!

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Борошно – 30 гр.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Підготуємо всі інгредієнти за списком.

2. Далі розморожене філе куряче ділимо на кілька частин.

3. Розбираємо ріпчасту цибулю.

4. Перемішуємо обидва інгредієнти в блендері, після доповнюємо їх курячим яйцем і зеленню.

5. Сюди ж додаємо сметану, сіль і перець. Знову перемелюємо.

6. Перекладаємо тісто в глибоку миску, з’єднуємо його з просіяним борошном і тертим сиром.

7. Викладаємо заготовку на сковороду з маслом за допомогою столової ложки. Смажимо до рум’янцю.

8. Яскраві за смаком і соковиті курячі оладки з сиром готові. Можна пробувати!

Соковиті курячі оладки з морквою і цибулею

Смачно і цікаво доповнити курячі оладки можна цибулею і морквою. Процес приготування страви дуже простий і швидкий. Яскраве частування – відмінний варіант для сімейного обіду або перекусу.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 60 гр.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Розморожуємо куряче філе, дрібно нарізаємо його і занурюємо в глибоку миску.

2. Доповнюємо м’ясні шматочки яйцем, подрібненим ріпчастою цибулею, сіллю і спеціями за смаком.

3. Вливаємо сметану і вимішуємо вміст.

4. Слідом просіваємо борошно і знову розмішуємо.

5. Доповнюємо вміст тертою морквою. Вимішуємо тісто до однорідності.

6. Заготівлю викладаємо ложкою на сковороду з рослинним маслом. Смажимо продукт до золотистої скоринки з обох сторін.

7. Соковиті і апетитні курячі оладки з овочами готові!

Простий і смачний рецепт курячих оладок на кефірі

Проста і ніжна на смак ідея для домашнього столу – оладки з курячого філе на кефірі. Частування можна подавати в будь-який час, в тому числі і в якості перекусу. Беріть на замітку!

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 60 гр.
  • Кефір – 120 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Невеликими шматками ріжемо куряче філе і половинку ріпчастої цибулі.

2. Прокручуємо інгредієнти через м’ясорубку, щоб отримати м’ясний фарш.

3. В заготовку розбиваємо куряче яйце.

4. Сюди ж вливаємо необхідну кількість кефіру.

5. Далі просіваємо борошно. Солимо і посипаємо спеціями за смаком.

6. Вимішуємо куряче тісто до однорідності.

7. Прогріваємо сковороду вливаємо сюди олію. За допомогою ложки викладаємо продукт і обсмажуємо до рум’янцю з обох сторін.

8. Яскраві апетитні оладки з курячого філе готові. Можна подавати до столу!