Покроковий рецепт приготування курячих сердечок з картоплею
Тушкована картопля люблять багато і додають до складу страви масу різних продуктів – і гриби і м’ясо, і печінка. Відмінний варіант приготування картоплі з субпродуктами – це картопля, тушкований з серцями. Ситний обід або дуже щільний вечеря – в будь-якому разі, з такою стравою точно ніхто не залишиться голодним.
Інгредієнти:
- Картопля – 1,5 кг
- Серця курячі – 0,5 кг
- Морква велика – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Лавровий лист – 1-2 шт.
- Сметана – 3 ст. л.
- Спеції – за смаком
- Сіль поварена – за смаком
Процес приготування:
1. Картопля очистіть від шкірки, після чого ретельно промийте під холодною проточною водою. Видаліть залишилися оченята і почорніння, а потім помістіть бульби в миску з крижаною водою.
2. Морква промийте і очистіть, а потім помістіть її в миску з картоплею. Після цього почніть займатися підготовкою курячих сердечок. Їх потрібно добре вимити, а потім видалити пліви і жир. Наріжте сердечка на невеликі шматочки і приступайте до обсмажуванню.
3. У каструлю з товстим дном наберіть олію і злегка розігрійте його. Покладіть в розігріте масло курячі серця і злегка обсмажте протягом п’яти-семи хвилин. Далі додайте до сердечком подрібнену цибулю і обсмажуйте суміш продуктів ще протягом п’яти хвилин.
4. В цей час наріжте картоплю кубиками, або довільними шматочками, моркву натріть на крупній тертці. Викладіть подрібнену картоплю і натерту моркву в каструлю з сердечками, перемішайте. Покладіть в ємність лавровий листочок і наберіть в ємність з продуктами воду так, щоб вона вкрила картоплю.
5. Встановіть під каструлею середній вогонь і, коли страва почне кипіти, зменшіть вогонь. Тушкуйте картопля з курячими серцями не менше години, щоб серця добре розм’якшилися і картопля почала розповзатися.
6. Приблизно за десять хвилин до того, як вимкніть вогонь, додайте в блюдо сіль і спеції, а також не забудьте додати сметану. Ретельно перемішайте блюдо і доведіть його до готовності.