Ніжні курячі сердечка в сметані з часником
Пікантне і дуже смачне блюдо можна отримати з курячих сердець і часнику. Ніжний сметано-часниковий соус подарує вам справжню насолоду, в той час як готувати це блюдо досить легко. Не проходьте повз цього чудового рецепту і збережіть його у своїй скарбничці.
Інгредієнти:
- Серця курячі – 0,5 кг
- Сметана – 1 склянка
- Часник сушений мелений – 2-3 ч. л.
- Сіль поварена – за смаком
- Мелений чорний перець – ½ ч. л.
- Масло – для смаження
Процес приготування:
1. Курячі сердечка дбайливо промийте в проточній воді, а потім ретельно очистіть їх від усього зайвого. Потрібно акуратно зняти пліви, а також обрізати весь зайвий жир з субпродукту.
2. Коли сердечка будуть очищені, можете розрізати їх на більш дрібні шматочки і покладіть в зручну мисочку. Туди ж всипте мелений перець і необхідну кількість солі. Гарненько просочити сердечка сіллю і перцем, а потім сміливо приступайте до смаження.
3. Для обсмажування курячих сердечок вам потрібно розтопити в глибокій сковороді вершкове масло, а потім покласти туди серця в спеціях. Обсмажувати їх потрібно з усіх боків на помірному вогні.
4. Коли сердечка стануть золотистими і досить прожареними, додайте до сердець сметану і очищену воду в помірній кількості. Серця не повинні плавати в соусі, але і не повинні мати можливості пересохнути. Всипте в ємність з стравою мелений часник, перемішайте інгредієнти і закрийте сковороду кришкою.
5. Тушкуйте серця приблизно близько півгодини, перевіряючи, щоб саме вони тушкувалися і були покриті ніжним соусом. Можете підлити трохи води, якщо сердечка будуть на ваш погляд твердуватими.
6. Готового блюда з сердечок, сметани і часнику дайте постояти під кришкою хвилин п’ять-сім, після чого подавайте його до столу з будь-яким гарніром за вашим вибором.












