Курячі сердечка в сметані – 8 рецептів тушкованих сердечок з покроковими фото

Курячі сердечка в сметані – це поживний і яскравий за смаком продукт для домашнього столу. Подавайте його до обіду або вечері з вашими улюбленими гарнірами. Особливо смачно сердечка поєднуються з картопляним пюре. Для приготування беріть на замітку прості покрокові рецепти. З ними субпродукт вийде максимально м’яким і ніжним.

Курячі сердечка тушковані в сметані на сковороді

Курячі субпродукти відомі своїми корисними властивостями, а також яскравим оригінальним смаком. Спробуйте рецепт сердечок в сметанному соусі. Гаряче можна доповнити будь-яким гарніром за смаком і подавати до обіду або вечері.

Інгредієнти на
4 порц.

  • серце Куряче 500 гр.
  • Сметана 1 склянка
  • Аджика 2 ч. л.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Кріп 1 пучок
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати курячі сердечка, тушковані в сметані? Попередньо сердечка ретельно промиваємо під водою. Потім за допомогою ножа акуратно видаляємо з них жир.
  2. Чистимо цибулину і ріжемо її невеликими шматочками.
  3. Розігріваємо сковороду і вливаємо в неї рослинне масло. Спершу відправляємо сюди цибулю. Готуємо пару хвилин до прозорості продукту.
  4. До цибулі викладаємо підготовлені сердечка. Смажимо близько 7 хвилин, щоб продукт цілком змінив колір.
  5. Вливаємо в сковороду гарячу воду. Вона повинна злегка покривати сердечка. Тушкуємо страву під кришкою на повільному вогні до випаровування рідини.
  6. Додаємо сіль і перець, після чого покриваємо субпродукти сметаною. Доводимо масу до кипіння.
  7. Тепер додаємо трохи аджики. Знову розмішуємо.
  8. В кінці закидаємо в блюдо подрібнений кріп. Тримаємо на плиті ще 3 хвилини і вимикаємо.
  9. Ніжні сердечка в сметанному соусі готові. Подавайте їх теплими разом з гариниром!

М’які курячі сердечка в сметані в мультиварці

Ніжні і соковиті курячі сердечка найпростіше згасити в мультиварці. На приготування вам не доведеться витратити багато часу! Оцініть домашній рецепт з додаванням сметани, яка зробить субпродукти м’якше і цікавіше за смаком.

Час готування: 1 год

Час приготування: 50 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Серце куряче – 700 гр.
  • Сметана – 1,5 склянки
  • Борошно – 30 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Куркума – 0,5 ч. л.
  • Паприка – 0,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

1. Субпродукти гарненько промиваємо під холодною водою і знімаємо з них жир. За бажанням, інгредієнт можна розрізати на половинки.

2. Включаємо мультиварку і вливаємо в чашу рослинне масло. Занурюємо в нього субпродукти, заливаємо половиною склянки води і тушкуємо у відповідному режимі 30 хвилин.

3. Після завершення, відкриваємо кришку і відправляємо в блюдо сметану, борошно, сіль і спеції. Розмішуємо, знову закриваємо каструлю і готуємо ще 20 хвилин.

4. В кінці готування додаємо до сердечком подрібнений часник і кріп для аромату.

5. Ситні курячі серця в сметанному соусі подавайте гарячими, доповнивши вашим улюбленим гарніром. Готово!

Як смачно приготувати курячі сердечка в сметані в духовці?

Ідеальне доповнення для страв з курячих сердечок – сметана. Вона робить субпродукти ніжніше і апетитніше. Оцініть приготування по простому рецептом в духовці. Здивуйте рідних корисним і оригінальним обідом!

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Серце куряче – 400 гр.
  • Сметана – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Кріп – для прикраси.

Процес приготування:

1. Підготуємо всі інгредієнти. Сердечка промиваємо під водою, за бажанням, можна видалити зайвий жир.

2. На дно глибокої форми для випікання вливаємо олію і укладаємо промиті сердечка.

3. Нарізаємо півкільцями ріпчасту цибулю і укладаємо його на субпродукти.

4. Посипаємо вміст сіллю і перцем за смаком.

5. Зверху розподіляємо сметану і ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку. Запікаємо 1 годину.

6. Готові сердечка під сметаною прикрашаємо свіжим кропом і посипаємо подрібненими зубчиками часнику для аромату. Можна подавати до столу!

Простий і смачний рецепт курячих сердечок, тушковані з цибулею в сметані

Корисні курячі субпродукти рідше зустрічаються на нашому столі, ніж звичні ніжки або крильця. Але вони нітрохи не поступаються їм за смаковими якостями. Наприклад, сердечка можна згасити з цибулею в сметані. Блюдо вийде соковитим і ніжним. Спробуйте!

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Серце куряче – 500 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – для прикраси.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Курячі сердечка повинні бути розморожені і добре промиті.

2. За допомогою ножа акуратно знімаємо з субпродуктів зайвий жир. Він нам у готуванні не знадобиться.

3. Чистимо цибулину і нарізаємо її тоненькими півкільцями.

4. Нагріваємо сковороду з рослинним маслом. Кладемо сюди підготовлені сердечка і смажимо їх на середньому вогні до зміни кольору. За смаком солимо.

5. Тепер викладаємо до субпродуктів цибулю. Обсмажуємо до легкого рум’янцю обох інгредієнтів.

6. Вливаємо до продуктів сметану, додаємо чорний мелений перець і лавровий лист. Перемішуємо і тушкуємо блюдо 15 хвилин.

7. Готову страву прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо до столу. Доповнити курячі сердечка в сметанному соусі можна будь-яким гарніром!

М’які курячі сердечка з морквою і цибулею в сметані

Апетитні курячі сердечка можна згасити в сметані з морквою і ароматним цибулею. Овочі прекрасно доповнять смак субпродуктів і зроблять страву ще більш корисним і поживним. Спробуйте!

Час приготування: 45 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Серце куряче – 1 кг
  • Сметана – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

1. Промиваємо під холодною водою курячі сердечка. За бажанням, з них можна видалити зайвий жир.

2. Субпродукти відправляємо в розігріту з маслом сковороду. Після того, як вони змінять колір, додаємо в них порізану цибулю і терту моркву.

3. Тушкуємо блюдо близько 10 хвилин і викладаємо до нього сметану. Посипаємо вміст сіллю і спеціями за смаком.

4. Сердечка з овочами і сметаною тушкуємо під кришкою 30 хвилин на повільному вогні.

5. Гаряче ароматне блюдо розливаємо по тарілках і подаємо до столу. Готово!

Покроковий рецепт приготування курячих сердечок з часником в сметані

Оригінальний варіант гарячого страви вийде з курячих сердечок. Особливо ніжний і яскравий смак субпродуктів виходить завдяки гасіння в сметані і додаванню ароматного часнику. Спробуйте цікавий рецепт для вашого обіду.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Серце куряче – 500 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Часник – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Курячі сердечка моєму під холодною водою, за бажанням, видаляємо з них зайвий жир.

2. Далі розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Опускаємо в нього підготовлені сердечка і смажимо їх 5-7 хвилин на великому вогні.

3. Чистимо головку часнику, після чого подрібнюємо зубчики. Відправляємо в сковороду і продовжуємо обжарку до появи характерного запаху овоча.

4. Коли часник пустить аромат, солимо тарілку і викладаємо в нього сметану.

5. Розмішуємо вміст і тушкуємо на невеликому вогні близько 15 хвилин.

6. За 5 хвилин до готовності перчимо за смаком вміст.

7. Ніжні та ароматні курячі сердечка готові! Подавайте їх до столу з вашим улюбленим гарніром.

Дуже смачні і ароматні курячі сердечка з грибами в сметані

Оригінальне домашнє блюдо з курячими сердечками виходить з додаванням грибів. Продукти чудово доповнюють один одного за смаком і ароматом. А гасіння в сметані зробить їх ще більш соковитими і ніжними.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Серце куряче – 300 гр.
  • Гриби печериці – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана – 150 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Промиваємо сердечка, знімаємо з них жир і розрізаємо продукт на половинки.

2. Обсмажуємо підготовлені субпродукти 10 хвилин на рослинній олії. Своєчасно перемішуємо, щоб не пригоріло.

3. Гарненько миємо печериці і нарізаємо їх на половинки або четвертинки.

4. Очищаємо від шкірки цибулю та нарізаємо його кубиками.

5. На час дістаємо з сковороди сердечка і обсмажуємо в олії цибулю з грибами до готовності.

6. Повертаємо в сковороду субпродукти і продавлюємо до них часник.

7. Слідом вливаємо сметану, додаємо сіль і спеції.

8. Розмішуємо блюдо і тушкуємо 20-25 хвилин на слабкому вогні.

9. Готові сердечка з грибами доповнюємо кропом і подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Як приготувати м’які і соковиті курячі сердечка з картоплею в сметані?

Корисні і ситні курячі сердечка обов’язково стануть бажаним стравою на вашому столі. Оцініть простий домашній рецепт їх приготування з картоплею в сметані. Ви отримаєте поживний обід з гарніром на одній тарілці!

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Серце куряче – 500 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – 300 гр.
  • Борошно – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Промиваємо сердечка і кладемо їх в сковороду або казан. Обсмажуємо на рослинному маслі близько 10 хвилин.

2. Нарізаємо кільцями ріпчасту цибулю і окремо обсмажуємо в маслі до прозорості.

3. Натираємо моркву і кладемо її до цибулі. Продовжуємо пасерувати овочі на слабкому вогні.

4. Викладаємо пасеровку до сердечком і посипаємо борошном.

5. Розмішуємо блюдо і продовжуємо тушкувати на невеликому вогні. Можна додати 50-100 мл води.

6. Невеликими кубиками очищену картоплю нарізаємо. Викладаємо продукт в блюдо, поливаємо сметаною, посипаємо сіллю і спеціями. Тушкуємо під кришкою 30 хвилин.

7. Соковиті сердечка з картоплею в сметані готові! Подавайте до столу в теплому вигляді.