Курячі шлунки – це дуже смачний і оригінальний продукт для вашого столу. Готове частування виходить неймовірно ніжним і ароматним. Подавайте його разом з картопляним пюре, макаронами та іншими гарнірами. Для приготування такої страви в домашніх умовах беріть на замітку перевірені покрокові рецепти.
Курячі шлунки, тушковані в сметані на сковороді
Ароматні курячі шлунки в сметанному соусі стануть не тільки ситним обідом для вашої родини, але і досить корисним стравою. Субпродукти відрізняються своїм здоровим і низькокалорійним складом.
Інгредієнти на
4 порц.
- Курячі шлунки 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Сметана 200 гр.
- Часник 1 зуб.
- Сіль за смаком
- Куркума ½ ч. л.
- Масло вершкове 60 гр.
- Масло рослинне 100 мл
- Вода 250 мл
Процес приготування:
- Щоб приготувати смачну страву з курячих шлунків, чистимо овочі. Моркву нарізаємо брусочками, а цибулю півкільцями.
- Промиваємо шлунки і нарізаємо їх. Якщо є плівка і зайвий жир, то видаляємо їх.
- Нагріваємо сковороду, кладемо в неї шматочок вершкового масла і вливаємо олію. Обсмажуємо тут субпродукти близько 10 хвилин.
- Відправляємо в сковороду моркву і продовжуємо підготовку, зменшивши вогонь.
- Вливаємо в блюдо склянку води. Також додаємо сіль і куркуму.
- Коли вода википить, кладемо до шлунків цибулю і продовжуємо тушкувати вміст.
- Далі вливаємо сметану і додаємо подрібнений часник. Готуємо ще 15 хвилин під кришкою і прибираємо з плити.
- Готові шлунки в сметані розкладаємо по тарілках і подаємо до обіднього столу. Приємного апетиту!
Соковиті і м’які курячі шлунки, приготовані в мультиварці
Поживним і корисним обідом на вашому столі зможуть стати курячі шлуночки, тушковані в мультиварці. Блюдо вразить вас своїм оригінальним і ситним смаком, а також і ароматом.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Шлунок курячий – 500 гр.
- Сметана – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Шлунки обмиваємо в холодній воді, знімаємо з них жир та плівку, а після розрізаємо на кілька частин. Залежить від розміру субпродукту.
2. У чашу мультиварки вливаємо олію. Включаємо режим, що підходить для смаження, і занурюємо всередину шлунки. Готуємо 10-15 хвилин, регулярно помішуючи лопаткою.
3. Чистимо цибулини і нарізаємо їх невеликими кубиками. Кладемо їх в загальну масу.
4. Відправляємо до субпродуктів цибулю і обсмажуємо ще стільки ж за часом.
5. Додаємо в блюдо сіль, спеції і сметану. Розмішуємо масу, закриваємо кришкою і тушкуємо в спеціальному режимі 30 хвилин.
6. Ароматні й соковиті шлунки готові до подачі на ваш стіл. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування курячих шлуночків з цибулею
Поживні курячі шлунки, тушковані з цибулею, виходять ще більш ароматними та смачними. Просте блюдо можна подавати з картоплею або іншим гарніром. Спробуйте для вашого обіду або вечері.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Шлунок курячий – 1 кг
- Сметана – 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Зелень для подачі.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Спершу шлунки необхідно гарненько промити під холодною водою.
2. Потім нарізаємо їх на менші шматочки. При необхідності видаляємо плівку.
3. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і занурюємо сюди субпродукти. Готуємо їх на середньому вогні 10 хвилин. Періодично помішуємо лопаткою.
4. Нарізаємо Тонкими півкільцями цибулю і кладемо їх до шлунків. Обсмажуємо ще стільки ж.
5. Після того, як цибуля стане прозорим, а курячі шлунки м’якими, солимо блюдо і посипаємо спеціями.
6. Додаємо дві столові ложки сметани. Розмішуємо вміст.
7. Перекладаємо блюдо в каструлю з товстим дном.
8. Накриваємо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні 20 хвилин.
9. Соковиті шлунки з цибулею доповнюємо зеленню і гарніром. Готово, можна подавати до столу!
Ситний і дуже смачний салат з курячих шлунків
З корисних курячих шлунків можна приготувати ситний теплий салат. Страву можна подавати в якості закуски або легкої вечері. Оцініть простий і оригінальний домашній рецепт.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Шлунок курячий – 400 гр.
- Огірок – 1 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Майонез – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Шлунки промиваємо під водою і очистити від плівки. Відварюємо в підсоленій воді 1 годину.
2. Готові субпродукти охолоджуємо, а після нарізаємо на дрібні шматочки для салату.
3. Відварюємо курячі яйця також подрібнюємо їх.
4. Тонкою соломкою розбираємо свіжий огірок.
5. Промиваємо і сушимо зелений лук, потім подрібнюємо ножем.
6. У великій салатниці змішати всі підготовлені інгредієнти, поливаємо блюдо майонезом, посипаємо сіллю і перцем і подаємо до столу. Готово!
Як приготувати м’які курячі шлунки з картоплею?
Для поживного і апетитного обіду можна приготувати соковиті курячі шлунки з картоплею. Блюдо виходить ніжним і ароматним, що обов’язково оцінять ваші домашні.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Шлунок курячий – 400 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сметана – 100 гр.
- Часник – 2 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – 50 мл
Процес приготування:
1. Під водою промиваємо курячі шлунки і при необхідності видаляємо з них плівку.
2. Субпродукти нарізаємо на шматочки поменше. Чистимо овочі. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями.
3. Нагріваємо сковороду з олією і обсмажуємо в ньому спершу шлунки і цибулю. Готуємо 10 хвилин на середньому вогні.
4. Додаємо в блюдо нарізану картоплю, сіль, спеції і сметану. Тушкуємо під кришкою 30 хвилин на повільному вогні. В кінці готування додаємо подрібнений часник для більш яскравого аромату.
5. Гарячі шлунки з картоплею розкладаємо по тарілках. Готово, можна подавати до столу!
Швидкий і простий рецепт приготування курячих шлунків з морквою і цибулею
Тушковані курячі шлунки – це поживне і смачне блюдо для сімейного обіду або вечері. Приготуйте їх з цибулею і морквою, які зроблять субпродукти ще яскравішим і цікавішим за смаком.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Шлунок курячий – 1 кг
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сметана – 150 гр.
- Борошно – 1 ст. л.
- Перець чилі – 0,5 шт.
- Каррі – 1 щіпка.
- Паприка – 1 щіпка.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Масло рослинне – 50 мл
Процес приготування:
1. Шлунки промиваємо під водою. Можна на час їх замочити.
2. Нарізаємо цибулю півкільцями і обсмажуємо його кілька хвилин на рослинній олії.
3. Далі чистимо моркву і нарізаємо його невеликими шматочками. Відправляємо овоч до цибулі і продовжуємо смажити ще 3 хвилини.
4. Викладаємо в загальну масу шлунки. Сюди ж кладемо лаврові листки і гострий перець.
5. Вливаємо сметану, додаємо борошно і сіль. Розмішуємо і продовжуємо готування на повільному вогні.
6. Тепер посипаємо вміст паприкою і каррі.
7. Додаємо подрібнену зелень, знову перемішуємо і вже тушкуємо під кришкою до готовності 30 хвилин.
8. Соковиті курячі шлунки розкладаємо по порціях і подаємо до столу. Готово!
Ситний та ароматний суп з курячих шлунків
Оригінальним рішенням для домашнього обіду може стати суп з курячих шлунків. Просте у приготуванні блюдо виходить досить легким, але при цьому поживним і ароматним.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Шлунок курячий – 500 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Крупа перлова – 120 гр.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Курячі шлунки промиваємо та нарізаємо на дрібні шматочки.
2. Заливаємо підготовлені субпродукти водою і відварюємо їх в каструлі близько 1 години. Додаємо сіль за смаком.
3. Розігріваємо Сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо тут подрібнену цибулю і терту моркву. Додаємо овочі відварені курячі шлунки.
4. Промиваємо перловку і також кладемо її в суп. Тримаємо страву на плиті до готовності крупи.
5. Ароматний суп з курячими шлунками готовий! Можна розливати його на порції і подавати до домашнього обіду.
Соковиті і м’які курячі шлунки, запечені в духовці
Ароматні й соковиті курячі шлунки можна запекти в духовці, що дозволить зберегти всі їхні поживні і корисні властивості. Страва ідеально підійде до будь-якого гарніру. Подавайте на обід або вечерю!
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Шлунок курячий – 600 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Сметана – 200 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – 40 мл
Процес приготування:
1. Шлунки гарненько промиваємо під водою і знімаємо з них плівку.
2. Далі субпродукти обдаємо окропом і посипаємо сіллю і спеціями. Перекладаємо їх у обмащений маслом форму для випікання.
3. Чистимо овочі. Потім цибулю подрібнюємо будь-яким звичним для вас способом, а моркву натираємо на середню терку.
4. Викладаємо овочі до шлунків і ретельно обмазуємо їх сметаною. Відправляємо страву на 30 хвилин у духовку. Готуємо при температурі 200 градусів.
5. Викладаємо запечені шлунки на тарілки і подаємо їх з картоплею або іншим гарніром за смаком. Готово!
Оригінальний рецепт курячих шлунків по-корейськи
Урізноманітніть ваш сімейний стіл оригінальним і неймовірно ситної закускою. Спробуйте рецепт курячих шлунків по-корейськи і здивуйте рідних вишуканим смаком і приємним пряним ароматом.
Час готування: 1 год
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Шлунок курячий – 500 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Кунжут – 60 гр.
- Часник – 2 зубчики.
- Соус соєвий – 120 мл
- Масло рослинне – 120 мл
- Зелень – за смаком.
- Приправа для корейської моркви – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Очищаємо і промиваємо під водою овочі. Моркву натираємо тонкою і довгою соломкою. Для цього зручно використовувати спеціальну терку. Цибуля само нарізаємо півкільцями.
2. Посипаємо овочі приправою для корейської моркви, розмішуємо і даємо їм настоятися 15 хвилин.
3. Відварюємо шлунки до готовності в підсоленій воді. Приблизно 40 хвилин.
4. Готові субпродукти остуджуємо і тонко нарізаємо.
5. Нагріваємо сковороду з олією. Обсмажуємо в ньому мариновані овочі з шлунками.
6. Вливаємо в блюдо соєвий соус, додаємо кунжут і трохи солі. Тушкуємо на повільному вогні 10 хвилин. В кінці додаємо подрібнений часник.
7. Подаємо пікантне і ароматне блюдо, прикрасивши його свіжою зеленню. Приємного апетиту!
М’які і дуже смачні курячі шлунки з грибами в сметані
Апетитні курячі шлунки стануть ще пахучіше і насиченим смаком з додаванням грибів. Продукти чудово доповнять один одного. Спробуйте блюдо для вашого домашнього обіду.
Час готування: 1 год
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Шлунок курячий – 500 гр.
- Гриби шампіньйони – 200 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сметана – 100 гр.
- Борошно – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Зелень – за смаком.
- Масло рослинне – 40 мл
Процес приготування:
1. Шлунки промиваємо і видаляємо з них жир. Після цього розрізаємо їх навпіл і кладемо в каструлю або сковороду з рослинним маслом.
2. Тушкуємо субпродукти до їх повного розм’якшення 30-40 хвилин на слабкому вогні.
3. Натираємо моркву і нарізаємо півкільцями цибулю. Відправляємо овочі до шлунків.
4. Нарізаємо на частини печериці і також кладемо їх до вмісту.
5. Змішуємо сметану з борошном і додаємо її в блюдо. Також посипаємо продукти сіллю і меленим перцем.
6. Розмішуємо вміст, тушкуємо 10 хвилин і вимикаємо плиту.
7. Розкладаємо апетитні шлунки з грибами по тарілках, посипаємо їх подрібненою свіжою зеленню і подаємо до столу. Готово!