Курячі стегна в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Ароматні курячі стегна з грибами в духовці

Оригінальне блюдо для вашого домашнього столу – запечені курячі стегна з грибами. Частування вийде ситним, смачним і ароматним. Здивуйте своїх близьких або гостей!

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 50 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Стегна курячі – 4 шт.
  • Гриби шампіньйони – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана – 120 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти для страви.

2. Ріпчасту цибулю ріжемо дрібними півкільцями.

3. Промиваємо печериці і дрібно обробляємо їх.

4. Цибулю тушкуємо в сковороді з вершковим маслом.

5. Додаємо сюди гриби. Готуємо ще 5 хвилин.

6. Заливаємо вміст сметаною.

7. Солимо, посипаємо спеціями, вимішуємо і тушкуємо ще пару хвилин.

8. Курячі стегна натираємо сіллю і приправами. Кладемо їх на деко.

9. Заливаємо м’ясо грибами з цибулею та сметаною. Випікаємо 40-50 хвилин при температурі 180 градусів.

10. Ароматне і смачне блюдо з курки і грибами готово!