Курячий бульйон – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Як зварити смачний суп з галушками на курячому бульйоні?

Легкий і ароматний суп з галушками на курячому бульйоні чудово підійде для сімейного обіду. Це невелике доповнення з тіста робить суп ще більш ситним і наваристим.

Час готування: 140 хв.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Тушка куряча – 1,2-1,6 кг
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець чорний горошком – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень для подачі.
  • Для галушок:
  • Борошно – 1 склянка
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне для фритюру.

Процес приготування:

1. Курячу тушку промийте, покладіть в каструлю і залийте водою. Доведіть бульйон до закипання, зніміть піну з поверхні. Потім додайте в бульйон лавровий лист, перець горошком і сіль за смаком, варити бульйон на помірному вогні близько 2 годин. Через 10 хвилин після додавання видаліть лавровий лист з каструлі.

2. Коли бульйон буде готовий, вийміть з нього м’ясо, розберіть на волокна. Бульйон процідіть.

3. Замісіть тісто для галушок. У миску просіяти борошно, розбийте яйце і додайте столову ложку холодної води, вимішуйте тісто 5-7 хвилин. Тісто скачайте в тонкі ковбаски і наріжте їх рівними частинами шириною 1-1,5 сантиметра.

4. Обсмажте галушки до золотистого кольору у фритюрі, викладіть на серветку, щоб позбутися від надлишків жиру.

5. Проціджений бульйон знову доведіть до закипання. В тарілки розкладіть шматочки курки і галушки, влийте гарячий бульйон і додайте рубану зелень.

Приємного апетиту!