Як зварити смачний суп з галушками на курячому бульйоні?
Легкий і ароматний суп з галушками на курячому бульйоні чудово підійде для сімейного обіду. Це невелике доповнення з тіста робить суп ще більш ситним і наваристим.
Час готування: 140 хв.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
- Тушка куряча – 1,2-1,6 кг
- Лист лавровий – 1 шт.
- Перець чорний горошком – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Зелень для подачі.
- Для галушок:
- Борошно – 1 склянка
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне для фритюру.
Процес приготування:
1. Курячу тушку промийте, покладіть в каструлю і залийте водою. Доведіть бульйон до закипання, зніміть піну з поверхні. Потім додайте в бульйон лавровий лист, перець горошком і сіль за смаком, варити бульйон на помірному вогні близько 2 годин. Через 10 хвилин після додавання видаліть лавровий лист з каструлі.
2. Коли бульйон буде готовий, вийміть з нього м’ясо, розберіть на волокна. Бульйон процідіть.
3. Замісіть тісто для галушок. У миску просіяти борошно, розбийте яйце і додайте столову ложку холодної води, вимішуйте тісто 5-7 хвилин. Тісто скачайте в тонкі ковбаски і наріжте їх рівними частинами шириною 1-1,5 сантиметра.
4. Обсмажте галушки до золотистого кольору у фритюрі, викладіть на серветку, щоб позбутися від надлишків жиру.
5. Проціджений бульйон знову доведіть до закипання. В тарілки розкладіть шматочки курки і галушки, влийте гарячий бульйон і додайте рубану зелень.
Приємного апетиту!