Курячий рулет з морквою і цибулею в домашніх умовах
Гарним варіантом начинки для курячого рулету є овочі. Вони надають курячому м’ясу соковитість, особливий смак і одночасно будуть гарніром. Овочі для рулету обсмажуються. Моркву і цибулю в цьому рецепті пропонується доповнити чорносливом. Запікаємо рулет в духовці.
Час приготування: 2 години.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Куряча грудка – 2 шт.
- Цибуля пасерована – 2 ст. л.
- Моркву пасероване – 2 ст. л.
- Розпарений чорнослив – 150 гр.
- Сіль – за смаком.
- Гірчиця – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Курячі грудки промиваються водою і обсушиваются серветкою. Потім розрізають уздовж волокон на половинки, але не до самого кінця. Потім грудки розгортаються, як книжка, і трохи відбиваються молотком.
Крок 2. Філе кладуть на шматок харчової плівки. Потім вони змащуються столовою гірчицею і посипаються по своєму смаку сіллю з чорним перцем і будь-якими спеціями.
Крок 3. Очищені цибулина і моркву подрібнюються будь-яким способом і обсмажуються на олії до м’якості. Поверх курячого м’яса (на одну половину) кладеться по дві столові ложки пасерованих овочів. На овочі кладе заздалегідь замочений і дрібно нарізаний чорнослив.
Крок 4. Потім грудки акуратно і щільно загортаються з начинкою у вигляді рулету. Рулет загортається у кілька шарів плівки і поміщається в холодильник на 1 годину для маринування.
Крок 5. Через годину плівка з рулету знімається. Рулет щільно загортається складеної в 3 шари фольгою.
Крок 6. Запікається курячий рулет в духовці, розігрітій до 180°С протягом 20 хвилин. Потім фольга зверху розкривається і рулет запікається ще 10 хвилин і до рум’яного кольору. Запечений рулет з морквою і цибулею подається до столу або гарячим, або холодною закускою після повного остигання. Приємного апетиту!