Курячий суп з вермішеллю – 10 рецептів з покроковими фото

Суп, зварений на курочці – це завжди дуже просто, швидко і неймовірно смачно, і абсолютно неважливо, яка саме частина птиці служить для навару і золотистого кольору бульйону. Таке перше блюдо відмінно підійде тим, хто стежить за своєю фігурою, адже в цьому супчику мінімум калорій і жиру, бо курка – це дуже легке і доступне м’ясо.

Простий і смачний рецепт курячого супу з вермішеллю

«Швидкий» суп на бульйоні з курячого філе з додаванням вермішелі – це дуже ситно, смачно і абсолютно не жирно. Таке блюдо можна давати маленьким і не побоюватися за склад, тому що в рецепті використовуються тільки натуральні інгредієнти.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Вода 2 л
  • Куряче філе 500 гр.
  • Картопля 250 гр.
  • Вермішель 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста 120 гр.
  • Морква 100 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як зварити смачний курячий суп з вермішеллю? Починаємо приготування з варіння бульйону – для цього філе обполіскуємо під струменем води, промачиваем паперовими рушником, і нарізаємо невеликими шматочками.
  2. В каструлю з об’ємом не менше трьох літрів вливаємо воду і закидаємо курячі кубики. Відправляємо тару на плиту і варимо 13-15 хвилин після закипання, постійно знімаючи піну (завдяки цьому бульйон буде прозорим).
  3. Займемося овочами. Моркву, картоплю та цибулю очищаємо від шкірки і обмиваємо водою.
  4. Морква натираємо на середній тертці або ріжемо на невеликі кубики або брусочки.
  5. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями і відправляємо на сковорідку, обсмажуємо на рослинному маслі близько 3-5 хвилин, періодично помішуючи.
  6. До прозорого луку відправляємо підготовлену моркву, перемішуємо і готуємо ще 5 хвилин.
  7. Кілька картоплин подрібнюємо в дрібний кубик і промиваємо під водою до того моменту, поки не вийде велика частина крохмалю (з-за нього бульйон стає каламутним).
  8. Курку виймаємо, злегка остуджуємо і поділяємо на волокна або нарізаємо кубиками.
  9. В золотистий бульйон акуратно додаємо картоплю.
  10. За 4-5 хвилин відправляємо в каструлю пасерування і м’ясо.
  11. Проварюємо овочі близько 5 хвилин і засипаємо макарони, добре перемішуємо і залишаємо варитися на повільному вогні ще на 7-8 хвилин.
  12. Перед вимиканням вогню – солимо і перчимо за смаком. Перед подачею можна прикрасити свіжою січеною зеленню. Приємного апетиту!