Суп, зварений на курочці – це завжди дуже просто, швидко і неймовірно смачно, і абсолютно неважливо, яка саме частина птиці служить для навару і золотистого кольору бульйону. Таке перше блюдо відмінно підійде тим, хто стежить за своєю фігурою, адже в цьому супчику мінімум калорій і жиру, бо курка – це дуже легке і доступне м’ясо.
Простий і смачний рецепт курячого супу з вермішеллю
«Швидкий» суп на бульйоні з курячого філе з додаванням вермішелі – це дуже ситно, смачно і абсолютно не жирно. Таке блюдо можна давати маленьким і не побоюватися за склад, тому що в рецепті використовуються тільки натуральні інгредієнти.
Інгредієнти на
8 порц.
- Вода 2 л
- Куряче філе 500 гр.
- Картопля 250 гр.
- Вермішель 100 гр.
- Цибуля ріпчаста 120 гр.
- Морква 100 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Як зварити смачний курячий суп з вермішеллю? Починаємо приготування з варіння бульйону – для цього філе обполіскуємо під струменем води, промачиваем паперовими рушником, і нарізаємо невеликими шматочками.
- В каструлю з об’ємом не менше трьох літрів вливаємо воду і закидаємо курячі кубики. Відправляємо тару на плиту і варимо 13-15 хвилин після закипання, постійно знімаючи піну (завдяки цьому бульйон буде прозорим).
- Займемося овочами. Моркву, картоплю та цибулю очищаємо від шкірки і обмиваємо водою.
- Морква натираємо на середній тертці або ріжемо на невеликі кубики або брусочки.
- Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями і відправляємо на сковорідку, обсмажуємо на рослинному маслі близько 3-5 хвилин, періодично помішуючи.
- До прозорого луку відправляємо підготовлену моркву, перемішуємо і готуємо ще 5 хвилин.
- Кілька картоплин подрібнюємо в дрібний кубик і промиваємо під водою до того моменту, поки не вийде велика частина крохмалю (з-за нього бульйон стає каламутним).
- Курку виймаємо, злегка остуджуємо і поділяємо на волокна або нарізаємо кубиками.
- В золотистий бульйон акуратно додаємо картоплю.
- За 4-5 хвилин відправляємо в каструлю пасерування і м’ясо.
- Проварюємо овочі близько 5 хвилин і засипаємо макарони, добре перемішуємо і залишаємо варитися на повільному вогні ще на 7-8 хвилин.
- Перед вимиканням вогню – солимо і перчимо за смаком. Перед подачею можна прикрасити свіжою січеною зеленню. Приємного апетиту!
