Курка у вершково-чесночному соусі
Курка у вершково-часниковому соусі відрізняється яскравим смаком та апетитним ароматом. Така страва ідеально підійде для домашнього столу чи вечері. Можна подавати із улюбленими гарнірами. Для приготування використовуйте кулінарний рецепт з покроковими фотографіями.
Час готування – 2 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Курка – 1 шт.
- Вершки – 500 мл.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 4 зуби.
- Зелень – 30 грн.
- Сир плавлений – 6 скибочок.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями і обсмажуємо на олії до яскравого рум’янцю.
Крок 2. Промиваємо та обсушуємо зелень, дрібно рубаємо її ножем.
Крок 3. З’єднуємо обсмажену цибулю із зеленню. Сюди ж продавлюємо часник.
Крок 4. Заливаємо все це вершками і добре вимішуємо.
Крок 5. Курку обробляємо на порційні шматки, викладаємо частину у форму для запікання, посипаємо сіллю та чорним меленим перцем.
Крок 6. Заливаємо курку половиною ароматного соусу.
Крок 7. Закриваємо заготовку тонкими скибочками сиру.
Крок 8. Викладаємо сюди другий шар курки, також солимо і перчимо.
Крок 9. Вливаємо ароматний соус, що залишився, з часником.
Крок 10. Знову кладемо тонкі скибочки сиру.
Крок 11. Відправляємо частування в розігріту до 200 ° духовку на півтори години.
Крок 12. Курка у вершково-чесночному соусі готова. Вибираємо на свій смак гарнір і можна пригощатися!