Квас із сухого квасу на 3 літри в домашніх умовах – 5 рецептів з фото покроково

Дуже смачний домашній квас із сухого квасу з родзинками

Напій з сухого квасу виходить дуже смачним і насиченим.

Час готування – 24 год. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Кількість порцій: 1.

Інгредієнти:

  • Квас сухий – 3 ст. л.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Ізюм – 8 шт.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

1. Порція розрахована на 2-літрову банку. Перевіряємо її на наявність тріщин та інших пошкоджень, гарненько промиваємо і обтираем. Насипаємо в ємність сухий квас.

2. Слідом за квасом насипаємо цукор.

3. Для того, щоб квас став більш сильним і міцним, засипаємо в банку сухі дріжджі згідно з рецептом.

4. Додаємо родзинки в банку.

5. Наливаємо в суміш інгредієнтів воду до горлечка банки. Перемішуємо вміст і накриваємо кришкою, але не щільно. Залишаємо в спокої на добу.

6. Через день квас проціджують через дрібне сито або марлю. Трохи охолоджуємо. Тепер освіжаючий напій можна розливати по склянках і пити.

Приємного апетиту!