Як приготувати домашній квас з березового соку з родзинками і хлібом?
Прохолодний квас влітку завжди йде на ура. Готується він просто і його відразу можна заготовити у великій кількості. Якщо додати трохи хліба, то напій буде мати легкий пшеничний аромат.
Час готування: 5 годин.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 10.
Склад:
- березовий Сік – 2 л
- Хліб житній – 3-4 шматка.
- Цукор – 5 ст. л.
- Родзинки – 30 гр.
- Дріжджі сухі – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Хліб наріжте кубиками, викладіть на деко і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 15-20 хвилин.
2. Березовий сік процідіть через складену в кілька разів марлю і вилийте його в об’ємну ємність. У сік викладіть підсушений хліб і цукор.
3. Далі всипте дріжджі, перемішайте і залиште в теплому місці на 3-4 години.
4. По закінчення цього часу процідіть сік через друшляк або сито.
5. У проціджений квас додайте родзинки і поставте його в холодильник, щоб він остудився. Отриманий напій налити в глечик і поставте на стіл, щоб кожен міг у будь-який час насолодитися цим чудовим напоєм.
Приємного апетиту!