Квас з березового соку з родзинками – 5 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Як приготувати домашній квас з березового соку з родзинками і хлібом?

Прохолодний квас влітку завжди йде на ура. Готується він просто і його відразу можна заготовити у великій кількості. Якщо додати трохи хліба, то напій буде мати легкий пшеничний аромат.

Час готування: 5 годин.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 10.

Склад:

  • березовий Сік – 2 л
  • Хліб житній – 3-4 шматка.
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Родзинки – 30 гр.
  • Дріжджі сухі – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Хліб наріжте кубиками, викладіть на деко і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 15-20 хвилин.

2. Березовий сік процідіть через складену в кілька разів марлю і вилийте його в об’ємну ємність. У сік викладіть підсушений хліб і цукор.

3. Далі всипте дріжджі, перемішайте і залиште в теплому місці на 3-4 години.

4. По закінчення цього часу процідіть сік через друшляк або сито.

5. У проціджений квас додайте родзинки і поставте його в холодильник, щоб він остудився. Отриманий напій налити в глечик і поставте на стіл, щоб кожен міг у будь-який час насолодитися цим чудовим напоєм.

Приємного апетиту!