Класична квашена капуста з морквою в каструлі
Оцініть простий рецепт приготування квашеної капусти з морквою в каструлю. Домашнє частування порадує вас і ваших близьких яскравим смаком і соковитістю. Підходить для тривалого зберігання.
Час готування: 3 дні
Час приготування: 3 дні
Порцій – 3 л.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор – 120 гр.
- Вода – 4 склянки
Процес приготування:
1. Далі промиваємо капусту розбираємо її тонкою соломкою.
2. Моркву очищаємо від шкірки і натираємо на тертку з великими зубами.
3. Ретельно вимішуємо обидва інгредієнта, поки не виділиться трохи овочевого соку.
4. Кип’ятимо воду і розчиняємо у ній сіль з цукром. Даємо розсолу повністю охолонути.
5. Щільно викладаємо овочі в каструлю і заливаємо їх остившім розсолом.
6. Ставимо заготовку під будь-який відповідний вантаж на три дні.
7. Зручно розмістити в каструлю в таз, так як в процесі закваски буде виділятися багато рідини.
8. Через деякий час заготовку можна перекласти в трилітрову банку, закрити кришкою і залишити на зберігання в прохолодному місці.