Квашена капуста на зиму – 10 рецептів хрусткою і соковитою капусти з покроковими фото

Класична квашена капуста з морквою в каструлі

Оцініть простий рецепт приготування квашеної капусти з морквою в каструлю. Домашнє частування порадує вас і ваших близьких яскравим смаком і соковитістю. Підходить для тривалого зберігання.

Час готування: 3 дні

Час приготування: 3 дні

Порцій – 3 л.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – 120 гр.
  • Вода – 4 склянки

Процес приготування:

1. Далі промиваємо капусту розбираємо її тонкою соломкою.

2. Моркву очищаємо від шкірки і натираємо на тертку з великими зубами.

3. Ретельно вимішуємо обидва інгредієнта, поки не виділиться трохи овочевого соку.

4. Кип’ятимо воду і розчиняємо у ній сіль з цукром. Даємо розсолу повністю охолонути.

5. Щільно викладаємо овочі в каструлю і заливаємо їх остившім розсолом.

6. Ставимо заготовку під будь-який відповідний вантаж на три дні.

7. Зручно розмістити в каструлю в таз, так як в процесі закваски буде виділятися багато рідини.

8. Через деякий час заготовку можна перекласти в трилітрову банку, закрити кришкою і залишити на зберігання в прохолодному місці.