Квашена капуста у банку – 8 рецептів хрусткою і соковитою капусти з покроковими фото

Соковита і ніжна капуста в банку з журавлиною

Журавлина додасть знайомої квашеній капусті цікавий відтінок смаку і збагатить вітаміном С. Подавати на стіл квашену капусту з журавлиною можна в натуральному вигляді, або доповнити її ріпчастою цибулею, зеленню і рослинним маслом.

Час готування: 3-4 дні.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 12.

Склад:

  • Капуста – 2 кг
  • Морква – 1 кг
  • Журавлина – 150 гр.
  • Сіль – 4 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Лист лавровий – 3 шт.

Процес приготування:

1. Журавлину переберіть і промийте.

2. Капусту нашаткуйте тонкою соломкою.

3. Моркву очистіть, помийте і натріть на крупній тертці.

4. Змішайте в об’ємної ємності капусту та моркву, додайте сіль і цукор, добре перемішайте. Потім додайте журавлину і лавровий лист, ще раз перемішайте.

5. Капусту перекладіть в банки, утрамбуйте і залиште на 3-4 дні. Час від часу пробивайте капусту дерев’яною шпажкою, щоб вийшли гази. Після закінчення цього часу капусту можна подавати на стіл, заправивши олією.

Приємного апетиту!