Соковита і ніжна капуста в банку з журавлиною
Журавлина додасть знайомої квашеній капусті цікавий відтінок смаку і збагатить вітаміном С. Подавати на стіл квашену капусту з журавлиною можна в натуральному вигляді, або доповнити її ріпчастою цибулею, зеленню і рослинним маслом.
Час готування: 3-4 дні.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 12.
Склад:
- Капуста – 2 кг
- Морква – 1 кг
- Журавлина – 150 гр.
- Сіль – 4 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Лист лавровий – 3 шт.
Процес приготування:
1. Журавлину переберіть і промийте.
2. Капусту нашаткуйте тонкою соломкою.
3. Моркву очистіть, помийте і натріть на крупній тертці.
4. Змішайте в об’ємної ємності капусту та моркву, додайте сіль і цукор, добре перемішайте. Потім додайте журавлину і лавровий лист, ще раз перемішайте.
5. Капусту перекладіть в банки, утрамбуйте і залиште на 3-4 дні. Час від часу пробивайте капусту дерев’яною шпажкою, щоб вийшли гази. Після закінчення цього часу капусту можна подавати на стіл, заправивши олією.
Приємного апетиту!