Квашені огірки під капронову кришку на зиму
Смачні квашені огірки, які легко готуються вдома в банках під капронову кришку. Такі огірочки виходять солонувато-кислими, з пряним присмаком.
Час готування: 3 діб.
Час приготування: 45 хв.
Порцій – 10.
Інгредієнти:
- Огірки – 4 кг
- Лист хрону – 6 шт.
- Листя вишні – 8 шт.
- Листя смородини – 8 шт.
- Кріп – 6 парасольок.
- Часник – 6 зубчиків.
- Перець гострий – 1 шт.
- Сіль – 9 ст. л. (по 3 на кожну банку).
- Вода – 1,5 склянки
Процес приготування:
1. Ретельно промиваємо огірки і зелень, очищаємо часник.
2. Огірки замочуємо в холодній воді на півгодини, вимиваємо банки з кришками.
3. Викладаємо на дно банок листя і парасольки кропу.
4. Нарізаємо часник пластинками, а гострий перець кільцями, додаємо їх у банки.
5. Маємо огірки вертикально в банку, спочатку великі, потім – менше.
6. Розчиняємо сіль у воді в пропорції 3 столові ложки солі на половину склянки води.
7. Заливаємо огірки холодною водою приблизно до половини, потім вливаємо розсіл. При необхідності доливаємо ще чистої води.
8. Закриваємо банку щільною капроновою кришкою і залишаємо в прохолодному місці приблизно на місяць. Приємного апетиту!