Квашені огірки на зиму в банках – 6 рецептів з покроковими фото

Квашені огірки під капронову кришку на зиму

Смачні квашені огірки, які легко готуються вдома в банках під капронову кришку. Такі огірочки виходять солонувато-кислими, з пряним присмаком.

Час готування: 3 діб.

Час приготування: 45 хв.

Порцій – 10.

Інгредієнти:

  • Огірки – 4 кг
  • Лист хрону – 6 шт.
  • Листя вишні – 8 шт.
  • Листя смородини – 8 шт.
  • Кріп – 6 парасольок.
  • Часник – 6 зубчиків.
  • Перець гострий – 1 шт.
  • Сіль – 9 ст. л. (по 3 на кожну банку).
  • Вода – 1,5 склянки

Процес приготування:

1. Ретельно промиваємо огірки і зелень, очищаємо часник.

2. Огірки замочуємо в холодній воді на півгодини, вимиваємо банки з кришками.

3. Викладаємо на дно банок листя і парасольки кропу.

4. Нарізаємо часник пластинками, а гострий перець кільцями, додаємо їх у банки.

5. Маємо огірки вертикально в банку, спочатку великі, потім – менше.

6. Розчиняємо сіль у воді в пропорції 3 столові ложки солі на половину склянки води.

7. Заливаємо огірки холодною водою приблизно до половини, потім вливаємо розсіл. При необхідності доливаємо ще чистої води.

8. Закриваємо банку щільною капроновою кришкою і залишаємо в прохолодному місці приблизно на місяць. Приємного апетиту!