Суп з квасолею – популярний перше блюдо, яке готується досить просто і дозволяє легко нагодувати всю сім’ю. Суп можна приготувати як на основі м’яса або м’ясного бульйону, так і в пісному варіанті – для тих, хто дотримується посту або дієти. Якщо використовувати консервовану квасоля, страва виходить ще швидше, а смак залишається яскравим і приємним.
Класичний квасолевий суп з м’ясом
Суп з квасолі – смачне і насичене перше блюдо, яке дозволить легко нагодувати навіть велику родину, використовуючи при цьому зовсім небагато звичних інгредієнтів і трохи часу. Рецепт підходить навіть для зайнятих господинь, якщо замість звичайної сушеної квасолі використовувати консервовану.
Інгредієнти на
6 порц.
- Яловичина 500 гр.
- Картопля 9 шт.
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Квасоля консервована-1 склянка
- Лавровий лист 1 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Часник за смаком
- Зелень для подачі
Процес приготування:
- Як зварити класичний квасолевий суп? М’ясо наріжте порціями – невеликими шматочками і, заливши водою, приготуйте бульйон. Варіть близько 2 годин на слабкому вогні, регулярно знімаючи піну.
- Картопля наріжте великим кубиком пропорційно квасолі. Додати в м’ясний бульйон.
- Відкрийте банку консервованої квасолі. Якщо будете використовувати суху квасолю, попередньо замочіть її, окремо відваріть без додавання солі протягом півгодини.
- З цибулі і моркви приготуйте засмажку: наріжте або натріть овочі на тертці і обсмажте з невеликою кількістю масла, щоб вони придбали золотистий відтінок.
- Додайте в суп зажарку і квасоля, добре перемішайте. Покладіть лавровий лист, трохи часнику і приправте за смаком, не забувши про сіль і мелений перець. Готуйте ще близько 5 хвилин, а потім подавайте гарячим, прикрасивши порізаною зеленню. Приємного апетиту!
