Квасолевий суп – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Суп з квасолею – популярний перше блюдо, яке готується досить просто і дозволяє легко нагодувати всю сім’ю. Суп можна приготувати як на основі м’яса або м’ясного бульйону, так і в пісному варіанті – для тих, хто дотримується посту або дієти. Якщо використовувати консервовану квасоля, страва виходить ще швидше, а смак залишається яскравим і приємним.

Класичний квасолевий суп з м’ясом

Суп з квасолі – смачне і насичене перше блюдо, яке дозволить легко нагодувати навіть велику родину, використовуючи при цьому зовсім небагато звичних інгредієнтів і трохи часу. Рецепт підходить навіть для зайнятих господинь, якщо замість звичайної сушеної квасолі використовувати консервовану.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Яловичина 500 гр.
  • Картопля 9 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Квасоля консервована-1 склянка
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Часник за смаком
  • Зелень для подачі

Процес приготування:

  1. Як зварити класичний квасолевий суп? М’ясо наріжте порціями – невеликими шматочками і, заливши водою, приготуйте бульйон. Варіть близько 2 годин на слабкому вогні, регулярно знімаючи піну.
  2. Картопля наріжте великим кубиком пропорційно квасолі. Додати в м’ясний бульйон.
  3. Відкрийте банку консервованої квасолі. Якщо будете використовувати суху квасолю, попередньо замочіть її, окремо відваріть без додавання солі протягом півгодини.
  4. З цибулі і моркви приготуйте засмажку: наріжте або натріть овочі на тертці і обсмажте з невеликою кількістю масла, щоб вони придбали золотистий відтінок.
  5. Додайте в суп зажарку і квасоля, добре перемішайте. Покладіть лавровий лист, трохи часнику і приправте за смаком, не забувши про сіль і мелений перець. Готуйте ще близько 5 хвилин, а потім подавайте гарячим, прикрасивши порізаною зеленню. Приємного апетиту!

Суп з червоної консервованої квасолі

Суп з червоної консервованої квасолі виходить дуже апетитним на вигляд, а велика кількість спецій і запашних трав робить його смак особливо яскравим і приємним. У цьому рецепті поряд зі стандартними коренеплодами – картоплею та морквою – використовується також кореневої селера, що робить страву більш ситним.

Час приготування: 3 години.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Квасоля червона консервована – 1 банку.
  • Яловичина – 250 гр.
  • Розмарин свіжий – 1 шт.
  • Петрушка – 2 гілочки.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Перець чорний горошком – 5 шт.
  • Перець запашний горошком – 3 шт.
  • Селера (корінь) – 100 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник гранульований – 1 ч. л.
  • Горіх мускатний – ¼ ч. л.
  • Пажитник мелений – 1 ч. л.
  • Кінза сушена – 1 ч. л.
  • Петрушка сушена – 1 ч. л.
  • Зелень свіжа – для подачі.

Процес приготування:

1. Для бульйону краще використовувати м’ясо на кості: так відвар стає більш наваристим і отримує більше аромату. Вийміть кісточку, а м’ясо наріжте на порції і покладіть або в каструлю з супом, або безпосередньо в кожну тарілку. Яловичину залийте чистою фільтрованою водою і варіть на маленькому вогні близько 2 годин, регулярно позбавляючись від піни

2. За 20 хвилин до того, як м’ясний бульйон приготується, потрібно покласти в нього часник, спеції і трави.

3. Очищену картоплю нарізаємо напівкружечками або кубиками і покласти в бульйон, слідом те саме робимо і з коренем селери, додаємо квасолю. Варимо 20 хвилин.

4. З цибулини і моркви готуємо зажарку, додаємо до неї томатну пасту і покласти в суп. Все добре перемішуємо.

5. Суп приправляємо за смаком, всипати потрібну кількість солі і перцю, накриваємо кришкою і готуємо приблизно 5 хвилин, а потім залишаємо насититися ароматами ще на 15 хвилин. Подаємо, посипавши дрібно нарубаною зеленню.

Як зварити смачну квасолевий суп з куркою?

Суп з квасолею по цьому рецепту виходить більш щадним в дієтичному плані з-за курячого м’яса, яке використовується при приготуванні. Добре приправляти таке перше блюдо рубаною кінзою: вона надає супу більш насичений аромат і викликає непереборне бажання скуштувати хоча б тарілочку.

Час приготування: 3 години 10 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Картопля – 2 шт.
  • Квасоля червона – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Кінза рубана свіжа – за смаком.
  • Курка (грудка) – ½ шт.
  • Орегано мелений – за смаком.
  • Чабер – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Квасолю заздалегідь заливаємо водою і залишаємо замачиваться на 1,5 години, а потім варимо до готовності на слабкому вогні близько години.

2. Курячу грудку ріжемо порційно – невеликими кубиками або тонкими скибочками, додаємо воду і варимо близько 15 хвилин, періодично помішуючи, також, не забуваючи зняти піну.

3. Очищений і вимитий картоплю нарізаємо кубиками і додаємо в курячий бульйон.

4. Через 10 хвилин кладемо в суп квасоля.

5. З натертої моркви і дрібних кубиків цибулини готуємо зажарку, змішуємо її з томатною пастою і перекладаємо до інших інгредієнтів в бульйон. Пробуємо страву на сіль, додаємо спеції і перець. Готуємо ще близько 5-7 хвилин, а потім подаємо, прикрасивши порізаною зеленню кінзи.

Пісний квасолевий суп без м’яса

Квасоля – повноцінний продукт для тих, хто відмовився від м’яса або з якихось причин не може його їсти. Квасолевий білок містить необхідні елементи для підтримки здоров’я і дозволяє швидко насититися. Якщо в блюдо додати свіжі або сушені пряні трави, воно стане ще більш ароматним і апетитним.

Час готування: 1 година 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Квасоля – 150 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Селера (корінь) – 100 гр.
  • Петрушка (листя) – ½ пучка.
  • Помідор – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • М’ята сушена – 1 щіпка.
  • Чабер сушений – 1 щіпка.
  • Паприка солодка мелена – за смаком.
  • Перець чилі мелений – за смаком.
  • Борошно пшеничне – за бажанням.

Процес приготування:

1. Квасоля потрібно потримати в прохолодній воді не менше 8 годин, а потім залийте боби свіжою водою і варіть приблизно годину, щоб квасоля стала м’якою, але не розварилася.

2. Селера і моркву очистіть і наріжте брусочками або кубиками.

3. З подрібненого цибулі і моркви приготуйте засмажку: потримаєте їх у сковороді з рослинним маслом, а потім додайте очищені від шкірки і мелкорубленые томати. Додайте туди ж моркву із селерою і готуйте все разом близько 6 хвилин.

4. Приправити соус сіллю і перцем, додайте паприку і гострий перець, якщо є таке бажання, потім прикрийте кришкою і тушкуйте 10 хвилин.

5. У майже приготовану квасоля перекладіть овочеву заправу, додайте сіль і пряні трави, готуйте ще 10 хвилин, а потім при бажанні, трохи загустіть суп з допомогою борошна. Подавайте готову страву з зеленню і житнім хлібом.

Суп з консервованої квасолі в томатному соусі

Легкий рецепт приготування смачного і наваристого квасоляного супу з томатним соусом. Готується швидко, просто і підійде навіть для недосвідчених кулінарів. Подавати краще з часниковими грінками і тертим сиром.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Картопля – 6 шт.
  • Квасоля, консервована в томатному соусі – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Зелень свіжа – для подачі.
  • Бульйон м’ясний або грибний – 2 л

Процес приготування:

1. Овочі промиваються і очищаються від шкірки.

2. Картоплю нарізають рівним великим кубиком.

3. Цибулю і моркву подрібнюються, щоб вийшла гарна соломка, а потім обсмажують в рослинному маслі, щоб підрум’янилися.

4. У киплячий бульйон всипати кубики картоплі, варяться 10 хвилин, а потім додається зажарка з моркви з цибулею. Всі разом готується ще 5 хвилин.

5. Квасоля з соусом перекладається в суп, добре перемішується, потім потрібно перевірити, чи достатньо солі, і додати ще при необхідності. Поперчіть суп і готуйте ще 5 хвилин. При подачі посипте кожну порцію свіжої рубаною зеленню і покладіть часникову гренку з тертим сиром.

Дуже смачний квасолевий суп з копченостями

– який Смак і аромат копченостей ідеально доповнюють страви з бобовими, і, зокрема, суп з квасолею. Аромат підкопченого м’яса робить бульйон більш апетитним, а квасоля насичує її корисними речовинами. Таке блюдо сподобається і дорослим, і дітям.

Час приготування: 3 години.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Квасоля – 200 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • М’ясо копчене – 300 гр.
  • Ковбаса копчена – 200 гр.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень рубана – для подачі.

Процес приготування:

1. Квасоля замочуємо в чистій воді на кілька годин, а потім воду оновлюємо і варимо боби близько 40 хвилин на невеликому вогні.

2. Очищені і подрібнені цибулю з морквою обсмажуємо, додаємо кілька ложок томатної пасти і тушкуємо 3 хвилини.

3. У сотейнику нагріваємо воду, копченості нарізаємо на порційні шматочки і акуратно кладемо в окріп, проваримо пару хвилин.

4. Додаємо до бульйону квасоля і піджарку з моркви і цибулі, все перемішуємо, пробуємо на сіль і доводимо до смаку.

5. Подаємо суп гарячим, прикрасивши зеленню, з підсушеним часниковим хлібом.

Покроковий рецепт приготування квасоляного супу з грибами

Гриби добре поєднуються з квасолею, особливо якщо використовувати для приготування такого супчика лісові гриби – боровики, підосичники та інші. Ароматна юшка з квасолею виходить ситна і смачна. При подачі можна покласти в суп пару ложок сметани.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Квасоля консервована – 1 банку.
  • Гриби (лісові, печериці) – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло – для смаження.

Процес приготування:

1. Гриби нарізати скибочками і готуються в розігрітому вершковому маслі 15 хвилин, щоб вони підрум’янилися.

2. Очищений цибулю, нарізану дрібним кубиком, перекладається до грибів і смажиться ще 5 хвилин.

3. У каструлю з окропом перекладається зажарка з грибів, проварюється пару хвилин і до неї додається консервована квасоля.

4. Суп доводиться до смаку, для чого потрібно додати відповідну кількість солі і перцю, а потім вариться ще 5 хвилин.

5. До супу з квасолі з грибами подаються гарячі грінки з тертим сиром і сметана.

Як приготувати квасолевий суп-пюре в домашніх умовах?

Густий і наваристий суп-пюре, приготований з квасолі, зігріє в холоди і додасть сил. Щоб блюдо вийшло більш яскравим смаком, можна додати трохи соусу «Табаско».

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Квасоля консервована – 2 банки.
  • Томати у власному соку – 1 банка.
  • Перець солодкий червоний – 1 шт.
  • Перець солодкий апельсин – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Соус «Табаско» – за смаком.
  • Суміш мелених перців – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сир твердий – за смаком.
  • Сухарики – за смаком.

Процес приготування:

1. З перцю прибираються насіння, овоч нарізається соломкою, цибулю і часник – як можна дрібніше.

2. Всі інгредієнти обсмажуються на сковороді з додаванням масла.

3. Воду закип’ятити в підходящою за обсягом каструлі, туди додаються томати і варяться, на невеликому вогні, приблизно 10 хвилин.

4. Овочева піджарка перекладається в каструлю до томатів, потім додають одну банку квасолі, спеції і сіль. Готується все разом близько півгодини.

5. Пюрировать овочеву масу за допомогою заглибного блендера, викласти в пюре вміст другої банки квасолі. Посипати суп-пюре при подачі сухарями і тертим сиром за смаком.

Простий і смачний рецепт квасоляного супу з фрикадельками

М’ясні кульки в супі з квасолею сподобаються дітям, до того ж таке перша страва виходить дієтичним, хоч і містить м’ясо. Серед інгредієнтів для цього рецепту є кабачок, що надає супчику свіжості і літнього настрою.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вода – 2 л
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправа для супу – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ч. л.
  • Кабачок молодий – 1 шт.
  • Фарш яловичий – 200 гр.
  • Квасоля біла дрібна – 400 гр.

Процес приготування:

1. З яловичого фаршу зліпити фрикадельки розміром не більше 2 див.

2. Очищену і вимиту моркву крупно натерти, а кабачок нарізати кубиком. Обсмажити овочі з маслом.

3. Додати до піджарки подрібнений помідор, у якого попередньо потрібно зняти шкірку.

4. У киплячу воду додати спеції і сіль, потім покласти туди цілу цибулину і акуратно опустити в бульйон фрикадельки.

5. Через кілька хвилин цибулину дістати, перекласти піджарку в суп, а через 5-6 хвилин – квасоля. Довести страву до смаку і готувати на маленькому вогні під кришкою ще 5 хвилин. Подавати гарячим з сирними крекерами або скибочкою чорного хліба.

Як зварити смачну квасолевий суп в мультиварці?

Щоб приготувати суп з квасолею в мультиварці, не потрібно особливих навичок або кулінарних знань: потрібно взяти зазначену в рецепті кількість інгредієнтів і дотримуватися технологію приготування. Виходить смачне і наваристое блюдо, яке сподобається всім членам сім’ї.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Квасоля червона в томаті – 1 банку.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Картопля – 6 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Базилік сушений – за смаком.
  • Паприка мелена – за смаком.
  • Часник гранульований – за смаком.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Очищений і вимитий картоплю нарізати невеликими кубиками, цибулю подрібнити.

2. У ємність мультиварки скласти цибуля, морква з картоплею і готувати в режимі «Випічка» кілька хвилин.

3. Додати до овочів томатну пасту і квасоля, долити води, розмішати.

4. Довести до смаку, додавши сіль, спеції і мелений перець.

5. Включити режим «Гасіння» і готувати суп 30 хвилин. Подавати з хлібом або сирними грінками.