Квасолевий суп – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Суп з квасолею – популярний перше блюдо, яке готується досить просто і дозволяє легко нагодувати всю сім’ю. Суп можна приготувати як на основі м’яса або м’ясного бульйону, так і в пісному варіанті – для тих, хто дотримується посту або дієти. Якщо використовувати консервовану квасоля, страва виходить ще швидше, а смак залишається яскравим і приємним.

Класичний квасолевий суп з м’ясом

Суп з квасолі – смачне і насичене перше блюдо, яке дозволить легко нагодувати навіть велику родину, використовуючи при цьому зовсім небагато звичних інгредієнтів і трохи часу. Рецепт підходить навіть для зайнятих господинь, якщо замість звичайної сушеної квасолі використовувати консервовану.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Яловичина 500 гр.
  • Картопля 9 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Квасоля консервована-1 склянка
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Часник за смаком
  • Зелень для подачі

Процес приготування:

  1. Як зварити класичний квасолевий суп? М’ясо наріжте порціями – невеликими шматочками і, заливши водою, приготуйте бульйон. Варіть близько 2 годин на слабкому вогні, регулярно знімаючи піну.
  2. Картопля наріжте великим кубиком пропорційно квасолі. Додати в м’ясний бульйон.
  3. Відкрийте банку консервованої квасолі. Якщо будете використовувати суху квасолю, попередньо замочіть її, окремо відваріть без додавання солі протягом півгодини.
  4. З цибулі і моркви приготуйте засмажку: наріжте або натріть овочі на тертці і обсмажте з невеликою кількістю масла, щоб вони придбали золотистий відтінок.
  5. Додайте в суп зажарку і квасоля, добре перемішайте. Покладіть лавровий лист, трохи часнику і приправте за смаком, не забувши про сіль і мелений перець. Готуйте ще близько 5 хвилин, а потім подавайте гарячим, прикрасивши порізаною зеленню. Приємного апетиту!