Суп з квасолею – популярний перше блюдо, яке готується досить просто і дозволяє легко нагодувати всю сім’ю. Суп можна приготувати як на основі м’яса або м’ясного бульйону, так і в пісному варіанті – для тих, хто дотримується посту або дієти. Якщо використовувати консервовану квасоля, страва виходить ще швидше, а смак залишається яскравим і приємним.
Класичний квасолевий суп з м’ясом
Суп з квасолі – смачне і насичене перше блюдо, яке дозволить легко нагодувати навіть велику родину, використовуючи при цьому зовсім небагато звичних інгредієнтів і трохи часу. Рецепт підходить навіть для зайнятих господинь, якщо замість звичайної сушеної квасолі використовувати консервовану.
Інгредієнти на
6 порц.
- Яловичина 500 гр.
- Картопля 9 шт.
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Квасоля консервована-1 склянка
- Лавровий лист 1 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Часник за смаком
- Зелень для подачі
Процес приготування:
- Як зварити класичний квасолевий суп? М’ясо наріжте порціями – невеликими шматочками і, заливши водою, приготуйте бульйон. Варіть близько 2 годин на слабкому вогні, регулярно знімаючи піну.
- Картопля наріжте великим кубиком пропорційно квасолі. Додати в м’ясний бульйон.
- Відкрийте банку консервованої квасолі. Якщо будете використовувати суху квасолю, попередньо замочіть її, окремо відваріть без додавання солі протягом півгодини.
- З цибулі і моркви приготуйте засмажку: наріжте або натріть овочі на тертці і обсмажте з невеликою кількістю масла, щоб вони придбали золотистий відтінок.
- Додайте в суп зажарку і квасоля, добре перемішайте. Покладіть лавровий лист, трохи часнику і приправте за смаком, не забувши про сіль і мелений перець. Готуйте ще близько 5 хвилин, а потім подавайте гарячим, прикрасивши порізаною зеленню. Приємного апетиту!
Суп з червоної консервованої квасолі
Суп з червоної консервованої квасолі виходить дуже апетитним на вигляд, а велика кількість спецій і запашних трав робить його смак особливо яскравим і приємним. У цьому рецепті поряд зі стандартними коренеплодами – картоплею та морквою – використовується також кореневої селера, що робить страву більш ситним.
Час приготування: 3 години.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Квасоля червона консервована – 1 банку.
- Яловичина – 250 гр.
- Розмарин свіжий – 1 шт.
- Петрушка – 2 гілочки.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Перець чорний горошком – 5 шт.
- Перець запашний горошком – 3 шт.
- Селера (корінь) – 100 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Часник гранульований – 1 ч. л.
- Горіх мускатний – ¼ ч. л.
- Пажитник мелений – 1 ч. л.
- Кінза сушена – 1 ч. л.
- Петрушка сушена – 1 ч. л.
- Зелень свіжа – для подачі.
Процес приготування:
1. Для бульйону краще використовувати м’ясо на кості: так відвар стає більш наваристим і отримує більше аромату. Вийміть кісточку, а м’ясо наріжте на порції і покладіть або в каструлю з супом, або безпосередньо в кожну тарілку. Яловичину залийте чистою фільтрованою водою і варіть на маленькому вогні близько 2 годин, регулярно позбавляючись від піни
2. За 20 хвилин до того, як м’ясний бульйон приготується, потрібно покласти в нього часник, спеції і трави.
3. Очищену картоплю нарізаємо напівкружечками або кубиками і покласти в бульйон, слідом те саме робимо і з коренем селери, додаємо квасолю. Варимо 20 хвилин.
4. З цибулини і моркви готуємо зажарку, додаємо до неї томатну пасту і покласти в суп. Все добре перемішуємо.
5. Суп приправляємо за смаком, всипати потрібну кількість солі і перцю, накриваємо кришкою і готуємо приблизно 5 хвилин, а потім залишаємо насититися ароматами ще на 15 хвилин. Подаємо, посипавши дрібно нарубаною зеленню.
Як зварити смачну квасолевий суп з куркою?
Суп з квасолею по цьому рецепту виходить більш щадним в дієтичному плані з-за курячого м’яса, яке використовується при приготуванні. Добре приправляти таке перше блюдо рубаною кінзою: вона надає супу більш насичений аромат і викликає непереборне бажання скуштувати хоча б тарілочку.
Час приготування: 3 години 10 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Картопля – 2 шт.
- Квасоля червона – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Кінза рубана свіжа – за смаком.
- Курка (грудка) – ½ шт.
- Орегано мелений – за смаком.
- Чабер – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Квасолю заздалегідь заливаємо водою і залишаємо замачиваться на 1,5 години, а потім варимо до готовності на слабкому вогні близько години.
2. Курячу грудку ріжемо порційно – невеликими кубиками або тонкими скибочками, додаємо воду і варимо близько 15 хвилин, періодично помішуючи, також, не забуваючи зняти піну.
3. Очищений і вимитий картоплю нарізаємо кубиками і додаємо в курячий бульйон.
4. Через 10 хвилин кладемо в суп квасоля.
5. З натертої моркви і дрібних кубиків цибулини готуємо зажарку, змішуємо її з томатною пастою і перекладаємо до інших інгредієнтів в бульйон. Пробуємо страву на сіль, додаємо спеції і перець. Готуємо ще близько 5-7 хвилин, а потім подаємо, прикрасивши порізаною зеленню кінзи.
Пісний квасолевий суп без м’яса
Квасоля – повноцінний продукт для тих, хто відмовився від м’яса або з якихось причин не може його їсти. Квасолевий білок містить необхідні елементи для підтримки здоров’я і дозволяє швидко насититися. Якщо в блюдо додати свіжі або сушені пряні трави, воно стане ще більш ароматним і апетитним.
Час готування: 1 година 40 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Квасоля – 150 гр.
- Морква – 1 шт.
- Селера (корінь) – 100 гр.
- Петрушка (листя) – ½ пучка.
- Помідор – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- М’ята сушена – 1 щіпка.
- Чабер сушений – 1 щіпка.
- Паприка солодка мелена – за смаком.
- Перець чилі мелений – за смаком.
- Борошно пшеничне – за бажанням.
Процес приготування:
1. Квасоля потрібно потримати в прохолодній воді не менше 8 годин, а потім залийте боби свіжою водою і варіть приблизно годину, щоб квасоля стала м’якою, але не розварилася.
2. Селера і моркву очистіть і наріжте брусочками або кубиками.
3. З подрібненого цибулі і моркви приготуйте засмажку: потримаєте їх у сковороді з рослинним маслом, а потім додайте очищені від шкірки і мелкорубленые томати. Додайте туди ж моркву із селерою і готуйте все разом близько 6 хвилин.
4. Приправити соус сіллю і перцем, додайте паприку і гострий перець, якщо є таке бажання, потім прикрийте кришкою і тушкуйте 10 хвилин.
5. У майже приготовану квасоля перекладіть овочеву заправу, додайте сіль і пряні трави, готуйте ще 10 хвилин, а потім при бажанні, трохи загустіть суп з допомогою борошна. Подавайте готову страву з зеленню і житнім хлібом.
Суп з консервованої квасолі в томатному соусі
Легкий рецепт приготування смачного і наваристого квасоляного супу з томатним соусом. Готується швидко, просто і підійде навіть для недосвідчених кулінарів. Подавати краще з часниковими грінками і тертим сиром.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Картопля – 6 шт.
- Квасоля, консервована в томатному соусі – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
- Зелень свіжа – для подачі.
- Бульйон м’ясний або грибний – 2 л
Процес приготування:
1. Овочі промиваються і очищаються від шкірки.
2. Картоплю нарізають рівним великим кубиком.
3. Цибулю і моркву подрібнюються, щоб вийшла гарна соломка, а потім обсмажують в рослинному маслі, щоб підрум’янилися.
4. У киплячий бульйон всипати кубики картоплі, варяться 10 хвилин, а потім додається зажарка з моркви з цибулею. Всі разом готується ще 5 хвилин.
5. Квасоля з соусом перекладається в суп, добре перемішується, потім потрібно перевірити, чи достатньо солі, і додати ще при необхідності. Поперчіть суп і готуйте ще 5 хвилин. При подачі посипте кожну порцію свіжої рубаною зеленню і покладіть часникову гренку з тертим сиром.
Дуже смачний квасолевий суп з копченостями
– який Смак і аромат копченостей ідеально доповнюють страви з бобовими, і, зокрема, суп з квасолею. Аромат підкопченого м’яса робить бульйон більш апетитним, а квасоля насичує її корисними речовинами. Таке блюдо сподобається і дорослим, і дітям.
Час приготування: 3 години.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Квасоля – 200 г
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- М’ясо копчене – 300 гр.
- Ковбаса копчена – 200 гр.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень рубана – для подачі.
Процес приготування:
1. Квасоля замочуємо в чистій воді на кілька годин, а потім воду оновлюємо і варимо боби близько 40 хвилин на невеликому вогні.
2. Очищені і подрібнені цибулю з морквою обсмажуємо, додаємо кілька ложок томатної пасти і тушкуємо 3 хвилини.
3. У сотейнику нагріваємо воду, копченості нарізаємо на порційні шматочки і акуратно кладемо в окріп, проваримо пару хвилин.
4. Додаємо до бульйону квасоля і піджарку з моркви і цибулі, все перемішуємо, пробуємо на сіль і доводимо до смаку.
5. Подаємо суп гарячим, прикрасивши зеленню, з підсушеним часниковим хлібом.
Покроковий рецепт приготування квасоляного супу з грибами
Гриби добре поєднуються з квасолею, особливо якщо використовувати для приготування такого супчика лісові гриби – боровики, підосичники та інші. Ароматна юшка з квасолею виходить ситна і смачна. При подачі можна покласти в суп пару ложок сметани.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Квасоля консервована – 1 банку.
- Гриби (лісові, печериці) – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло – для смаження.
Процес приготування:
1. Гриби нарізати скибочками і готуються в розігрітому вершковому маслі 15 хвилин, щоб вони підрум’янилися.
2. Очищений цибулю, нарізану дрібним кубиком, перекладається до грибів і смажиться ще 5 хвилин.
3. У каструлю з окропом перекладається зажарка з грибів, проварюється пару хвилин і до неї додається консервована квасоля.
4. Суп доводиться до смаку, для чого потрібно додати відповідну кількість солі і перцю, а потім вариться ще 5 хвилин.
5. До супу з квасолі з грибами подаються гарячі грінки з тертим сиром і сметана.
Як приготувати квасолевий суп-пюре в домашніх умовах?
Густий і наваристий суп-пюре, приготований з квасолі, зігріє в холоди і додасть сил. Щоб блюдо вийшло більш яскравим смаком, можна додати трохи соусу «Табаско».
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Квасоля консервована – 2 банки.
- Томати у власному соку – 1 банка.
- Перець солодкий червоний – 1 шт.
- Перець солодкий апельсин – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Соус «Табаско» – за смаком.
- Суміш мелених перців – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сир твердий – за смаком.
- Сухарики – за смаком.
Процес приготування:
1. З перцю прибираються насіння, овоч нарізається соломкою, цибулю і часник – як можна дрібніше.
2. Всі інгредієнти обсмажуються на сковороді з додаванням масла.
3. Воду закип’ятити в підходящою за обсягом каструлі, туди додаються томати і варяться, на невеликому вогні, приблизно 10 хвилин.
4. Овочева піджарка перекладається в каструлю до томатів, потім додають одну банку квасолі, спеції і сіль. Готується все разом близько півгодини.
5. Пюрировать овочеву масу за допомогою заглибного блендера, викласти в пюре вміст другої банки квасолі. Посипати суп-пюре при подачі сухарями і тертим сиром за смаком.
Простий і смачний рецепт квасоляного супу з фрикадельками
М’ясні кульки в супі з квасолею сподобаються дітям, до того ж таке перша страва виходить дієтичним, хоч і містить м’ясо. Серед інгредієнтів для цього рецепту є кабачок, що надає супчику свіжості і літнього настрою.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вода – 2 л
- Лист лавровий – 1 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Приправа для супу – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ч. л.
- Кабачок молодий – 1 шт.
- Фарш яловичий – 200 гр.
- Квасоля біла дрібна – 400 гр.
Процес приготування:
1. З яловичого фаршу зліпити фрикадельки розміром не більше 2 див.
2. Очищену і вимиту моркву крупно натерти, а кабачок нарізати кубиком. Обсмажити овочі з маслом.
3. Додати до піджарки подрібнений помідор, у якого попередньо потрібно зняти шкірку.
4. У киплячу воду додати спеції і сіль, потім покласти туди цілу цибулину і акуратно опустити в бульйон фрикадельки.
5. Через кілька хвилин цибулину дістати, перекласти піджарку в суп, а через 5-6 хвилин – квасоля. Довести страву до смаку і готувати на маленькому вогні під кришкою ще 5 хвилин. Подавати гарячим з сирними крекерами або скибочкою чорного хліба.
Як зварити смачну квасолевий суп в мультиварці?
Щоб приготувати суп з квасолею в мультиварці, не потрібно особливих навичок або кулінарних знань: потрібно взяти зазначену в рецепті кількість інгредієнтів і дотримуватися технологію приготування. Виходить смачне і наваристое блюдо, яке сподобається всім членам сім’ї.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Квасоля червона в томаті – 1 банку.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Картопля – 6 шт.
- Морква – 1 шт.
- Базилік сушений – за смаком.
- Паприка мелена – за смаком.
- Часник гранульований – за смаком.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Очищений і вимитий картоплю нарізати невеликими кубиками, цибулю подрібнити.
2. У ємність мультиварки скласти цибуля, морква з картоплею і готувати в режимі «Випічка» кілька хвилин.
3. Додати до овочів томатну пасту і квасоля, долити води, розмішати.
4. Довести до смаку, додавши сіль, спеції і мелений перець.
5. Включити режим «Гасіння» і готувати суп 30 хвилин. Подавати з хлібом або сирними грінками.