Як зварити смачну квасолевий суп з куркою?
Суп з квасолею по цьому рецепту виходить більш щадним в дієтичному плані з-за курячого м’яса, яке використовується при приготуванні. Добре приправляти таке перше блюдо рубаною кінзою: вона надає супу більш насичений аромат і викликає непереборне бажання скуштувати хоча б тарілочку.
Час приготування: 3 години 10 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Картопля – 2 шт.
- Квасоля червона – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Кінза рубана свіжа – за смаком.
- Курка (грудка) – ½ шт.
- Орегано мелений – за смаком.
- Чабер – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Квасолю заздалегідь заливаємо водою і залишаємо замачиваться на 1,5 години, а потім варимо до готовності на слабкому вогні близько години.
2. Курячу грудку ріжемо порційно – невеликими кубиками або тонкими скибочками, додаємо воду і варимо близько 15 хвилин, періодично помішуючи, також, не забуваючи зняти піну.
3. Очищений і вимитий картоплю нарізаємо кубиками і додаємо в курячий бульйон.
4. Через 10 хвилин кладемо в суп квасоля.
5. З натертої моркви і дрібних кубиків цибулини готуємо зажарку, змішуємо її з томатною пастою і перекладаємо до інших інгредієнтів в бульйон. Пробуємо страву на сіль, додаємо спеції і перець. Готуємо ще близько 5-7 хвилин, а потім подаємо, прикрасивши порізаною зеленню кінзи.