Квасолевий суп – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Як зварити смачну квасолевий суп з куркою?

Суп з квасолею по цьому рецепту виходить більш щадним в дієтичному плані з-за курячого м’яса, яке використовується при приготуванні. Добре приправляти таке перше блюдо рубаною кінзою: вона надає супу більш насичений аромат і викликає непереборне бажання скуштувати хоча б тарілочку.

Час приготування: 3 години 10 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Картопля – 2 шт.
  • Квасоля червона – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Кінза рубана свіжа – за смаком.
  • Курка (грудка) – ½ шт.
  • Орегано мелений – за смаком.
  • Чабер – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Квасолю заздалегідь заливаємо водою і залишаємо замачиваться на 1,5 години, а потім варимо до готовності на слабкому вогні близько години.

2. Курячу грудку ріжемо порційно – невеликими кубиками або тонкими скибочками, додаємо воду і варимо близько 15 хвилин, періодично помішуючи, також, не забуваючи зняти піну.

3. Очищений і вимитий картоплю нарізаємо кубиками і додаємо в курячий бульйон.

4. Через 10 хвилин кладемо в суп квасоля.

5. З натертої моркви і дрібних кубиків цибулини готуємо зажарку, змішуємо її з томатною пастою і перекладаємо до інших інгредієнтів в бульйон. Пробуємо страву на сіль, додаємо спеції і перець. Готуємо ще близько 5-7 хвилин, а потім подаємо, прикрасивши порізаною зеленню кінзи.