Дуже смачний квасолевий суп з копченостями
– який Смак і аромат копченостей ідеально доповнюють страви з бобовими, і, зокрема, суп з квасолею. Аромат підкопченого м’яса робить бульйон більш апетитним, а квасоля насичує її корисними речовинами. Таке блюдо сподобається і дорослим, і дітям.
Час приготування: 3 години.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Квасоля – 200 г
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- М’ясо копчене – 300 гр.
- Ковбаса копчена – 200 гр.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень рубана – для подачі.
Процес приготування:
1. Квасоля замочуємо в чистій воді на кілька годин, а потім воду оновлюємо і варимо боби близько 40 хвилин на невеликому вогні.
2. Очищені і подрібнені цибулю з морквою обсмажуємо, додаємо кілька ложок томатної пасти і тушкуємо 3 хвилини.
3. У сотейнику нагріваємо воду, копченості нарізаємо на порційні шматочки і акуратно кладемо в окріп, проваримо пару хвилин.
4. Додаємо до бульйону квасоля і піджарку з моркви і цибулі, все перемішуємо, пробуємо на сіль і доводимо до смаку.
5. Подаємо суп гарячим, прикрасивши зеленню, з підсушеним часниковим хлібом.