Кимчи з пекінської капусти по-корейськи – це дуже яскрава і пікантна закуска для вашого домашнього столу або свята. Апетитне корейське частування можна приготувати різними способами. Кращі ідеї ми зібрали для вас у нашій кулінарній добірці з шести рецептів в домашніх умовах з покроковими фотографіями.
Кімчі по-корейськи з пекінської капусти в домашніх умовах
Кімчі по-корейськи з пекінської капусти в домашніх умовах – це дуже соковите і апетитне частування, яке точно різноманітить ваше меню. Такий продукт можна подавати як окрему закуску або використовувати як гарнір до м’ясних або рибних страв.
Інгредієнти на
4 порц.
- Капуста пекінська 200 гр.
- Морква 1 шт.
- Часник 2 зуб.
- Масло рослинне 30 мл
- Оцет 5 мл
- Коріандр ½ ч. л.
- Цукор-пісок ½ ч. л.
- Сіль 1 ч. л.
Процес приготування:
- пекінську капусту Промиваємо, видаляємо верхні листки.
- Далі овоч необхідно нарізати невеликими шматочками. Кладемо їх в глибоку миску.
- Морква пропускаємо через корейську тертці або через звичайну тертку з великими зубчиками.
- Подрібнюємо часник будь-яким зручним для вас способом.
- Відправляємо подрібнені продукти до капусти. Посипаємо все це коріандром.
- В окремій мисці з’єднуємо рослинне масло, оцет, сіль і цукор. Нагріваємо суміш і виливаємо її в овочі. Ретельно перемішуємо і відправляємо маринуватися в холодильник на 8 годин.
- Кимчи по-корейськи з пекінської капусти в домашніх умовах готово. Пригощайтеся!
Пекінська капуста з готовим соусом кімчі
Пекінська капуста з готовим соусом кімчі порадує вас насиченим смаком, пікантністю і соковитістю. Таке частування можна подавати до святкового столу як самостійне холодну закуску або як доповнення до гарячих страв з м’яса або риби.
Час готування – 1 добу
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Капуста пекінська – 2 кг
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 7 зубчиків.
- Соус «кімчі» – 150 мл
- Цукор – 2 ч. л.
- Сіль – 3 ст. л.
- Паприка – 3 ст. л.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. З пекінської капусти, знімаємо верхні листки. Промиваємо качан під водою і поділяємо його на чотири поздовжні частини.
Крок 2. Капустяні листочки добре натираємо сіллю. Залишаємо капусту в солі на 4 години, періодично перевертаємо її.
Крок 3. Після просолювання капусту добре промиваємо під водою.
Крок 4. Подрібнюємо часник, зелень, тонкою соломкою розбираємо цибулю і моркву. З’єднуємо овочі в глибокій мисці, посипаємо їх цукром і паприкою.
Крок 5. Доповнюємо готуємо овочі соусом «кімчі». Гарненько все перемішуємо.
Крок 6. Натираємо отриманою сумішшю промиту капусту. Прикриваємо її тарілкою і прибираємо в холодильник на добу.
Крок 7. Пекінська капуста з готовим соусом кімчі готова. Можна пробувати!
Кимчи з рисовим борошном
Кимчи з рисовим борошном нескладно приготувати в домашніх умовах. Таке частування нікого не залишить байдужим і приємно здивує своєю соковитістю і яскравим смаком. Для приготування апетитного страви в корейському стилі використовуйте перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 1 добу
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Капуста пекінська – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 2 голівки.
- Імбир – за смаком.
- Цибуля зелена – за смаком.
- Борошно рисова – 3 ст. л.
- Вода – 3 склянки
- Соус рибний – за смаком.
- Перець червоний пластівцями – 0,5 склянки
- Сіль – за смаком.
- Цукор – 3-4 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Кожен качан розрізаємо на поздовжні половини. Потім ці частини надрізаємо у підстави, але повністю не розрізаємо.
Крок 2. Далі капусту промиваємо і кладемо у велику посудину. Дуже добре солимо овоч, засипаючи її листочки. Залишаємо заготовку на дві години, після перевертаємо і залишаємо ще на дві години.
Крок 3. Всі інші овочі зі списку очищаємо і промиваємо.
Крок 4. Імбир, цибуля і часник відправляємо в чашу блендера. Подрібнюємо до отримання дрібної кашки.
Крок 5. Розмішуємо рисову борошно у трьох склянках води. Ставимо на плиту, нагріваємо і варимо до загустіння, постійно помішуючи. В кінці вмішуємо сюди цукор.
Крок 6. Зелену цибулю і моркву ріжемо невеликою соломкою.
Крок 7. Морква з’єднуємо з цибулею і подрібненими овочами. Заливаємо сумішшю з рисового борошна, перемішуємо.
Крок 8. Додаємо сюди пластівці червоного перцю.
Крок 9. Вливаємо рибний соус. Знову все перемішуємо.
Крок 10. Просолену капусту добре промиваємо під водою.
Крок 11. Далі капусту добре обмазуємо підготовленим соусом. Кладемо заготовку в контейнер і залишаємо при кімнатній температурі на добу.
Крок 12. Кімчі з рисовим борошном готово. Пригощайтеся!
Кимчи з соєвим соусом по-корейськи
Кимчи з соєвим соусом по-корейськи – це неймовірно соковите і апетитне частування, яке точно різноманітить ваше домашнє меню. Такий продукт можна подавати як окрему закуску або використовувати як гарнір до м’ясних або рибних страв. Спробуйте!
Час готування – 3 години
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Капуста пекінська – 1 кг
- Морква – 2 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Соус соєвий – 50 мл
- Паста перцева – 1 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Оцет 9% – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 50 мл
- Коріандр в зернах – 1 ч. л.
- Паприка солодка мелена – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Пекінську капусту промиваємо та нарізаємо її дрібними шматочками. Відправляємо їх в глибоку миску.
Крок 2. Очищаємо моркву і нарізаємо її кружечками. Відправляємо їх до капусти.
Крок 3. Сюди ж викладаємо подрібнену болгарський перець і часник.
Крок 4. Доповнюємо овочі сіллю, цукром і перцевої пастою. Ретельно все перемішуємо.
Крок 5. Вливаємо сюди соєвий соус і оцет. Знову перемішуємо.
Крок 6. Доповнюємо масу коріандром, меленою паприкою і поливаємо гарячим рослинним маслом. Перемішуємо, прикриваємо заготівлю і прибираємо в холодильник на кілька годин.
Крок 7. Кімчі з соєвим соусом по-корейськи готово. Можна пригощатися!
Кимчи з пекінської капусти з дайконом
Кимчи з пекінської капусти з дайконом нескладно приготувати в домашніх умовах. Таке частування приємно здивує своєю соковитістю, пікантністю і насиченим смаком. Для приготування апетитного страви в корейському стилі використовуйте перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 1 добу
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Склад:
- Капуста пекінська – 450 гр.
- Перець червоний гострий – 300 гр.
- Дайкон – 550 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Сіль – 4 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Овочі промиваємо і, при необхідності, очищаємо.
Крок 2. Капусту розбираємо на дві поздовжні частини. Добре засипаємо сіллю кожен листок. Залишаємо овоч на дві години.
Крок 3. Моркву і дайкон натираємо на тертці. Зелена цибуля розбираємо на відрізки.
Крок 4. Ріжемо цибулю і червоний гострий перець. Обидва інгредієнта відправляємо в блендер і подрібнюємо.
Крок 5. Морква, дайкон і зелений лук заливаємо пікантною сумішшю з блендера. Додаємо сіль і все добре перемішуємо.
Крок 6. Просолену капусту промиваємо під водою, після натираємо її овочевим соусом з дайконом. Укладаємо заготовку в контейнер і залишаємо при кімнатній температурі на одну-дві доби.
Крок 7. Кімчі з пекінської капусти з дайконом готово. Можна пригощатися!
Кимчи з пекінської капусти з перцевим соусом
Кимчи з пекінської капусти з перцевим соусом порадує вас своїм насиченим смаком, пікантними нотками і гарним зовнішнім виглядом. Для приготування цікавою закуски в корейському стилі використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото з нашої збірки.
Час готування – 1 добу
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Склад:
- Капуста пекінська – 225 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Перець гострий – 50 гр.
- Соус соєвий – 30 мл
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Паприка мелена – 10 гр.
- Соус перцевий – 100 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Очищаємо овочі і промиваємо.
Крок 2. Гострий перець ріжемо тонкою соломкою, видаляємо насіння.
Крок 3. Морква пропускаємо через корейську тертку.
Крок 4. Ріпчасту цибулю розбираємо тонкими півкільцями.
Крок 5. У глибокій мисці з’єднуємо перець, моркву і цибулю. Доповнюємо овочі подрібненим часником, сіллю, цукром, паприкою, соєвим і перцевим соусом. Добре все перемішуємо.
Крок 6. Знімаємо верхні листки з капусти. Качан ріжемо на чотири поздовжні частини. Солимо продукт і залишаємо на 4 години. Після його промиваємо, обмазуємо заправкою і залишаємо маринуватися протягом доби при кімнатній температурі.
Крок 7. Кімчі з пекінської капусти з перцевим соусом готово. Пригощайтеся!