Оригінальний рецепт Київського торта з бісквітом і безе
Така версія київського торта підійде тим, хто віддає перевагу бісквіт, але при цьому хоче приготувати щось в стилі відомої класики. В рецепті об’єднані класичне безе з горіхами і бісквітні коржі, а для крему береться сметана і згущене молоко.
Час готування:5 годин 45 хвилин.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Білки яєчні – 4 шт.
- Цукор-пісок – 350 гр.
- Яйця – 6 шт.
- Борошно – 4 ст. л.
- Какао-порошок – 3 ст. л.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Сметана – 400 мл
- Молоко згущене – 300 мл
- Горіхи волоські -200 гр.
- Арахіс – 150 гр.
Процес приготування:
1. Білки збити з цукром до пишності, перекласти у форму, застелену пергаментним папером, і випікати в духовці при температурі 90 градусів близько трьох годин.
2. Яйця розділити на білки і жовтки, окремо збити білки з 6 ст. л. цукру і по одному ввести жовтки.
3. Борошно просіяти, змішати з розпушувачем і обережно вмішати в тісто, додати какао-порошок і ретельно перемішати.
4. Випікати бісквіт у формі, застеленому пергаментом, близько 25 хвилин при температурі 180 градусів.
5. Змішати сметану зі згущеним молоком. Бісквіт розрізати на дві частини, першу просочити половиною крему і посипати арахісом.
6. Зверху викласти безе, покрити кремом і посипати волоськими горіхами, закрити другою половиною бісквіта, нанести залишився крем і прибрати в холодильник на 2 години.
7. Перед подачею при бажанні прикрасити горіхами. Приємного апетиту!