Київський торт – 7 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Оригінальний рецепт Київського торта з бісквітом і безе

Така версія київського торта підійде тим, хто віддає перевагу бісквіт, але при цьому хоче приготувати щось в стилі відомої класики. В рецепті об’єднані класичне безе з горіхами і бісквітні коржі, а для крему береться сметана і згущене молоко.

Час готування:5 годин 45 хвилин.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Білки яєчні – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 350 гр.
  • Яйця – 6 шт.
  • Борошно – 4 ст. л.
  • Какао-порошок – 3 ст. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Сметана – 400 мл
  • Молоко згущене – 300 мл
  • Горіхи волоські -200 гр.
  • Арахіс – 150 гр.

Процес приготування:

1. Білки збити з цукром до пишності, перекласти у форму, застелену пергаментним папером, і випікати в духовці при температурі 90 градусів близько трьох годин.

2. Яйця розділити на білки і жовтки, окремо збити білки з 6 ст. л. цукру і по одному ввести жовтки.

3. Борошно просіяти, змішати з розпушувачем і обережно вмішати в тісто, додати какао-порошок і ретельно перемішати.

4. Випікати бісквіт у формі, застеленому пергаментом, близько 25 хвилин при температурі 180 градусів.

5. Змішати сметану зі згущеним молоком. Бісквіт розрізати на дві частини, першу просочити половиною крему і посипати арахісом.

6. Зверху викласти безе, покрити кремом і посипати волоськими горіхами, закрити другою половиною бісквіта, нанести залишився крем і прибрати в холодильник на 2 години.

7. Перед подачею при бажанні прикрасити горіхами. Приємного апетиту!