Кижуч, запечений цілком
Кижуч, запечений цілком, виходить неймовірно соковитим, м’яким і ароматним. Подавайте апетитну рибу зі свіжими, запеченими овочами або іншими гарнірами за смаком. Для приготування в домашніх умовах рекомендуємо скористатися нашим покроковим рецептом.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Кижуч – 1 кг
- Овочі заморожені – 0,6 кг
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Спеції для риби – 2 ст. л.
- Соус соєвий – за смаком.
- Соус чилі – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Рибу очищаємо і добре промиваємо. Можна відразу видалити голову і плавники.
Крок 2. Відміряємо дві столові ложки приправи для риби. Вибираємо за смаком.
Крок 3. Промиту рибу обсушуємо, після робимо в ній надрізи.
Крок 4. Гарненько натираємо тушку спеціями всередині і зовні.
Крок 5. Деко устеляємо пергаментом. Викладаємо сюди суміш з заморожених овочів.
Крок 6. Кладемо на овочі кижуч в спеціях.
Крок 7. Поливаємо соєвим соусом рибу і соусом чилі.
Крок 8. Прикриваємо заготівлю листом пергаменту і готуємо 10 хвилин при температурі 200 градусів. Після зменшуємо температуру до 180 і готуємо ще 30 хвилин.
Крок 9. Кижуч, запечений цілком, готовий. Подавайте до столу і швидше пробуйте апетитну рибу.