Кижуч в духовці – 8 смачних і соковитих рецептів приготування з покроковими фото

Кижуч, запечений цілком

Кижуч, запечений цілком, виходить неймовірно соковитим, м’яким і ароматним. Подавайте апетитну рибу зі свіжими, запеченими овочами або іншими гарнірами за смаком. Для приготування в домашніх умовах рекомендуємо скористатися нашим покроковим рецептом.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Кижуч – 1 кг
  • Овочі заморожені – 0,6 кг
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Спеції для риби – 2 ст. л.
  • Соус соєвий – за смаком.
  • Соус чилі – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Рибу очищаємо і добре промиваємо. Можна відразу видалити голову і плавники.

Крок 2. Відміряємо дві столові ложки приправи для риби. Вибираємо за смаком.

Крок 3. Промиту рибу обсушуємо, після робимо в ній надрізи.

Крок 4. Гарненько натираємо тушку спеціями всередині і зовні.

Крок 5. Деко устеляємо пергаментом. Викладаємо сюди суміш з заморожених овочів.

Крок 6. Кладемо на овочі кижуч в спеціях.

Крок 7. Поливаємо соєвим соусом рибу і соусом чилі.

Крок 8. Прикриваємо заготівлю листом пергаменту і готуємо 10 хвилин при температурі 200 градусів. Після зменшуємо температуру до 180 і готуємо ще 30 хвилин.

Крок 9. Кижуч, запечений цілком, готовий. Подавайте до столу і швидше пробуйте апетитну рибу.