Кижуч в духовці – 8 смачних і соковитих рецептів приготування з покроковими фото

Запечений кижуч з сиром в духовці

Запечений кижуч з картоплею в духовці – неймовірно смачна кулінарна ідея для вашого апетитного обіду або вечері. Готову страву порадує яскравим смаком, приємним ароматом і поживними властивостями. Для приготування скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої збірки.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Кижуч – 1 шт.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Помідори – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Майонез – 150 гр.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо і промиваємо рибу. Поділяємо її на рівні по товщині стейки.

Крок 2. Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими кільцями. Обсмажуємо продукт на рослинному маслі до м’якості.

Крок 3. Перекладаємо томлений цибулю у форму для запікання. На нього кладемо стейки кижуча. Солимо і перчимо за смаком, поливаємо лимонним соком.

Крок 4. Помідори ріжемо кружальцями. Обсмажуємо їх на сковороді 10 секунд і викладаємо на рибу.

Крок 5. Обмазуємо заготівлю майонезом і посипаємо тертим сиром.

Крок 6. Відправляємо страву в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

Крок 7. Запечений кижуч з сиром в духовці готовий. Діліть на порції і швидше подавайте до столу!