Запечений кижуч з сиром в духовці
Запечений кижуч з картоплею в духовці – неймовірно смачна кулінарна ідея для вашого апетитного обіду або вечері. Готову страву порадує яскравим смаком, приємним ароматом і поживними властивостями. Для приготування скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої збірки.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Кижуч – 1 шт.
- Сир твердий – 150 гр.
- Помідори – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Майонез – 150 гр.
- Сіль – 2 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо і промиваємо рибу. Поділяємо її на рівні по товщині стейки.
Крок 2. Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими кільцями. Обсмажуємо продукт на рослинному маслі до м’якості.
Крок 3. Перекладаємо томлений цибулю у форму для запікання. На нього кладемо стейки кижуча. Солимо і перчимо за смаком, поливаємо лимонним соком.
Крок 4. Помідори ріжемо кружальцями. Обсмажуємо їх на сковороді 10 секунд і викладаємо на рибу.
Крок 5. Обмазуємо заготівлю майонезом і посипаємо тертим сиром.
Крок 6. Відправляємо страву в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Крок 7. Запечений кижуч з сиром в духовці готовий. Діліть на порції і швидше подавайте до столу!