Кижуч в духовці – 8 смачних і соковитих рецептів приготування з покроковими фото

Кижуч, запечений у сметані

Кижуч, запечений у сметані, виходить дуже ситним, соковитим і цікавим за смаком. Таке частування можна подавати до сімейного обіду або вечері з гарнірами за смаком. Для простого і швидкого приготування апетитною риби використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Кижуч – 1 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправа для риби – на смак.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Рибу очищаємо і добре промиваємо. Після робимо на поверхні тушки надрізи. Так готовий продукт буде легше поділити на порційні шматочки.

Крок 2. Лимон промиваємо та нарізаємо тонкими кружечками.

Крок 3. У невеликій мисці змішуємо сіль, приправу для риби і рослинне масло. Ретельно вимішуємо до однорідності.

Крок 4. Перекладаємо рибу на деко з фольгою. У надрізи акуратно вставляємо часточки лимона. Обмазуємо кижуч сумішшю спецій і масла.

Крок 5. Далі заготівлю добре промазуємо сметаною.

Крок 6. Загортаємо рибу фольгою й запікаємо спочатку 30 хвилин при температурі 160 градусів. Після фольгу розкриваємо і даємо рибі підрум’янитися протягом 10 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 7. Кижуч, запечений у сметані, готовий. Подавайте до столу і швидше пригощайтеся соковитим рибним блюдом.