Кижуч, запечений у сметані
Кижуч, запечений у сметані, виходить дуже ситним, соковитим і цікавим за смаком. Таке частування можна подавати до сімейного обіду або вечері з гарнірами за смаком. Для простого і швидкого приготування апетитною риби використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Кижуч – 1 шт.
- Сметана – 200 гр.
- Лимон – 0,5 шт.
- Сіль – за смаком.
- Приправа для риби – на смак.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Рибу очищаємо і добре промиваємо. Після робимо на поверхні тушки надрізи. Так готовий продукт буде легше поділити на порційні шматочки.
Крок 2. Лимон промиваємо та нарізаємо тонкими кружечками.
Крок 3. У невеликій мисці змішуємо сіль, приправу для риби і рослинне масло. Ретельно вимішуємо до однорідності.
Крок 4. Перекладаємо рибу на деко з фольгою. У надрізи акуратно вставляємо часточки лимона. Обмазуємо кижуч сумішшю спецій і масла.
Крок 5. Далі заготівлю добре промазуємо сметаною.
Крок 6. Загортаємо рибу фольгою й запікаємо спочатку 30 хвилин при температурі 160 градусів. Після фольгу розкриваємо і даємо рибі підрум’янитися протягом 10 хвилин при температурі 200 градусів.
Крок 7. Кижуч, запечений у сметані, готовий. Подавайте до столу і швидше пригощайтеся соковитим рибним блюдом.