Лакедра (желтохвост) в духовці – 7 рецептів запеченої риби з покроковими фото

Желтохвост з овочами в духовці

Желтохвост з овочами в духовці – це комплексне блюдо, приготувавши яке, вам не доведеться витрачати час і зусилля на окрему приготування гарніру. Овочі і риба – це класичне поєднання, перед яким неможливо встояти, та й навіщо відмовляти собі в такому задоволенні?

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Желтохвост – 700 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Лимон – ½ шт.
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Розрізаємо розморожену тушку уздовж черевця, викидаємо нутрощі, згустки крові. Також позбавляємося від зябер і плавників, промиваємо рибу і натираємо всередині і зовні сіллю і чорним перцем, залишаємо для просочення на 20 хвилин.

Крок 2. Очищаємо овочі, цибулю дрібно нарізаємо, а моркву тремо на бурачной тертці – пасеруємо до легкої рум’яності на олії, солимо.

Крок 3. Деко вистилаємо листом фольги і кладемо рибу, «фаршируємо» засмажкою та кільцями лимона.

Крок 4. Обертаємо заготовку у фольгу і ставимо в духову шафу: 200 градусів 40 хвилин. Якщо ви хочете отримати рум’яну скоринку, то за пару хвилин до готовності тушку розгортаємо.

Крок 5. Нарізаємо желтохвоста порційно і подаємо до столу. Приємного апетиту!