Лаваш з сиром – 10 рецептів рулету з лаваша в духовці на сковороді з покроковими фото

Трубочки з лаваша з сиром і часником

Немає нічого простіше і смачніше, ніж ароматна і дуже легка у приготуванні закуска з тонких листів лаваша з сиром і часником. Таке блюдо чудово різноманітить ваш святковий стіл або стане відмінним перекусу протягом дня.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Сир – 200 гр.
  • Бринза – 150 гр.
  • Лаваш – 1 пласт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Кріп – 1 гілочка.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Продукти, зазначені в списку інгредієнтів, викладаємо на стіл.

Крок 2. Готуємо невелику форму для запікання.

Крок 3. І ставимо в неї цілісний болгарський перець яскравого кольору, відправляємо в духовку на 20 хвилин при 200 градусах.Крок 4. Запечений перець очищаємо від насіння і перегородок – подрібнюємо, зелень дрібно рубаємо, а зубки часнику пропускаємо через прес.

Крок 5. В окремій піалі розтираємо сир з бринзою і після підсипаємо овочі, приправляємо чорним меленим перцем у відповідності зі своїми перевагами і гарненько перемішуємо.

Крок 6. На пласт тонкого лаваша кладемо сирно-сирну масу і розтягуємо її по всьому периметру, намагаючись робити це максимально рівномірно.

Крок 7. Загортаємо корж в досить щільний рулет і розрізаємо на менші сегменти (довжиною близько 4-5 сантиметрів).Крок 8. Ароматні трубочки можна згорнути й інакше: розрізаємо лаваш на квадрати і згортати кожну заготовку відокремлено – справа смаку. До столу закуску подаємо відразу ж або даємо настоятися протягом півгодини для додаткової м’якості. Приємного апетиту!