Трубочки з лаваша з сиром і часником
Немає нічого простіше і смачніше, ніж ароматна і дуже легка у приготуванні закуска з тонких листів лаваша з сиром і часником. Таке блюдо чудово різноманітить ваш святковий стіл або стане відмінним перекусу протягом дня.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Сир – 200 гр.
- Бринза – 150 гр.
- Лаваш – 1 пласт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Кріп – 1 гілочка.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Продукти, зазначені в списку інгредієнтів, викладаємо на стіл.
Крок 2. Готуємо невелику форму для запікання.
Крок 3. І ставимо в неї цілісний болгарський перець яскравого кольору, відправляємо в духовку на 20 хвилин при 200 градусах.Крок 4. Запечений перець очищаємо від насіння і перегородок – подрібнюємо, зелень дрібно рубаємо, а зубки часнику пропускаємо через прес.
Крок 5. В окремій піалі розтираємо сир з бринзою і після підсипаємо овочі, приправляємо чорним меленим перцем у відповідності зі своїми перевагами і гарненько перемішуємо.
Крок 6. На пласт тонкого лаваша кладемо сирно-сирну масу і розтягуємо її по всьому периметру, намагаючись робити це максимально рівномірно.
Крок 7. Загортаємо корж в досить щільний рулет і розрізаємо на менші сегменти (довжиною близько 4-5 сантиметрів).Крок 8. Ароматні трубочки можна згорнути й інакше: розрізаємо лаваш на квадрати і згортати кожну заготовку відокремлено – справа смаку. До столу закуску подаємо відразу ж або даємо настоятися протягом півгодини для додаткової м’якості. Приємного апетиту!