Як запекти лаваш з сиром і сиром в духовці?
Приготуємо неймовірно смачну закуску з лаваша з вишуканою злегка солонуватою начинкою з сиру і все звернемо в рулет. А при недовгому прогріві в духовій шафі, сирно-сирна маса стане податливою і буде ефектно тягнутися при укусі або розрізі.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Лаваш – 1 пласт.
- Сир – 100 гр.
- Сир – 180 гр.
- Цибуля – ¼ шт.
- Сметана – 2 ст. л.
- курячі Жовтки – 2 шт.
- Молоко – 2 ст. л.
- Часник – 1 зуб.
- Петрушка – ½ пучка.
- Сіль – за смаком.
- Кунжут – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Шматочок твердого сиру натираємо на тертці з малими отворами.
Крок 2. До сиру додаємо сир, подрібнену зелень, пропущений через прес очищений часник і тертий на тертці з великими отворами цибулю, підсолюємо по своєму смаку.
Крок 3. Додаємо сметану і гарненько перемішуємо компоненти.
Крок 4. Пласт лаваш розрізаємо за допомогою ножиць на прямокутники, розміром близько 10 сантиметрів.
Крок 5. На кожен шматок основи кладемо 1-2 столові ложки сирно-сирної маси таким чином, щоб з боків залишався 1-2 сантиметра вільного місця.
Крок 6. Звертаємо нещільні трубочки і укладаємо на деко, попередньо застелений листом пергаментного паперу для запікання.
Крок 7. В піалі збиваємо жовток з додаванням молока і змащуємо наші заготовки, зверху трохи присипаємо кунжутом.
Крок 8. Випікаємо протягом 10-15 хвилин при температурі 180 градусів, до утворення рум’яної і апетитною скоринки. Приємного апетиту!