Лаваш з сиром – 10 рецептів рулету з лаваша в духовці на сковороді з покроковими фото

Як запекти лаваш з сиром і сиром в духовці?

Приготуємо неймовірно смачну закуску з лаваша з вишуканою злегка солонуватою начинкою з сиру і все звернемо в рулет. А при недовгому прогріві в духовій шафі, сирно-сирна маса стане податливою і буде ефектно тягнутися при укусі або розрізі.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Лаваш – 1 пласт.
  • Сир – 100 гр.
  • Сир – 180 гр.
  • Цибуля – ¼ шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • курячі Жовтки – 2 шт.
  • Молоко – 2 ст. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Петрушка – ½ пучка.
  • Сіль – за смаком.
  • Кунжут – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Шматочок твердого сиру натираємо на тертці з малими отворами.

Крок 2. До сиру додаємо сир, подрібнену зелень, пропущений через прес очищений часник і тертий на тертці з великими отворами цибулю, підсолюємо по своєму смаку.

Крок 3. Додаємо сметану і гарненько перемішуємо компоненти.

Крок 4. Пласт лаваш розрізаємо за допомогою ножиць на прямокутники, розміром близько 10 сантиметрів.

Крок 5. На кожен шматок основи кладемо 1-2 столові ложки сирно-сирної маси таким чином, щоб з боків залишався 1-2 сантиметра вільного місця.

Крок 6. Звертаємо нещільні трубочки і укладаємо на деко, попередньо застелений листом пергаментного паперу для запікання.

Крок 7. В піалі збиваємо жовток з додаванням молока і змащуємо наші заготовки, зверху трохи присипаємо кунжутом.

Крок 8. Випікаємо протягом 10-15 хвилин при температурі 180 градусів, до утворення рум’яної і апетитною скоринки. Приємного апетиту!