Ледачий хачапурі з сиром і сиром з лаваша
Скуштувати смачний і соковитий хачапурі можливо не тільки в Грузії! Досить придбати продукти за списком і чітко слідувати докладного рецептом з покроковими фото і ось, апетитний і ароматний хачапурі з сиром і сиром вже на вашому столі!
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Лаваш тонкий – 4 пласта.
- Сир – 250 гр.
- Сир твердий – 200 гр.
- Кефір – 200 мл
- Масло вершкове – 20 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Кінза – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готування починаємо з приготування начинки: в тарілці з високими бортами змішуємо сир і свіжу або сушену зелень – розтираємо виделкою.
Крок 2. Будь-який твердий сир, який вам подобається, нарізаємо дрібними шматочками або натираємо на тертці і перекладаємо до сиру.
Крок 3. Гарненько перемішуємо.
Крок 4. Додаємо дрібно нарубану кинзу і знову розмішуємо.
Крок 5. Форму для запікання промазуємо невеликою кількістю вершкового масла.
Крок 6. Займемося заливкою: в окремому посуді збиваємо яйця з додаванням кефіру і солі.
Крок 7. Приступимо до складання: у форму кладемо один шар лаваша і зверху укладаємо приблизно 1/3 частину сирно-сирної маси.
Крок 8. Другий лист лавашу рвемо або нарізаємо довільними шматочками, опускаємо їх у кефірної суміші і кладемо поверх начинки. Шари чергуємо, поки не закінчаться інгредієнти.
Крок 9. Останній шар щедро поливаємо заливкою.
Крок 10. Запікаємо традиційне грузинське блюдо протягом 25-30 хвилин при 180 градусах.
Крок 11. Після, злегка остуджуємо і ріжемо хачапурі на порційні шматочки.
Крок 12. Приємного апетиту!