Лаваш з сиром – 10 рецептів рулету з лаваша в духовці на сковороді з покроковими фото

Ледачий хачапурі з сиром і сиром з лаваша

Скуштувати смачний і соковитий хачапурі можливо не тільки в Грузії! Досить придбати продукти за списком і чітко слідувати докладного рецептом з покроковими фото і ось, апетитний і ароматний хачапурі з сиром і сиром вже на вашому столі!

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Лаваш тонкий – 4 пласта.
  • Сир – 250 гр.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Кефір – 200 мл
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Кінза – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готування починаємо з приготування начинки: в тарілці з високими бортами змішуємо сир і свіжу або сушену зелень – розтираємо виделкою.

Крок 2. Будь-який твердий сир, який вам подобається, нарізаємо дрібними шматочками або натираємо на тертці і перекладаємо до сиру.

Крок 3. Гарненько перемішуємо.

Крок 4. Додаємо дрібно нарубану кинзу і знову розмішуємо.

Крок 5. Форму для запікання промазуємо невеликою кількістю вершкового масла.

Крок 6. Займемося заливкою: в окремому посуді збиваємо яйця з додаванням кефіру і солі.

Крок 7. Приступимо до складання: у форму кладемо один шар лаваша і зверху укладаємо приблизно 1/3 частину сирно-сирної маси.

Крок 8. Другий лист лавашу рвемо або нарізаємо довільними шматочками, опускаємо їх у кефірної суміші і кладемо поверх начинки. Шари чергуємо, поки не закінчаться інгредієнти.

Крок 9. Останній шар щедро поливаємо заливкою.

Крок 10. Запікаємо традиційне грузинське блюдо протягом 25-30 хвилин при 180 градусах.

Крок 11. Після, злегка остуджуємо і ріжемо хачапурі на порційні шматочки.

Крок 12. Приємного апетиту!