Лечо з болгарського перцю з часником «Пальчики оближеш»
«Пальчики оближеш» тому, що ця закуска виходить дуже соковитою і смачною, коли вона зникає зі столу, залишається тільки облизувати пальці, в очікуванні добавки. І готувати її до того ж дуже просто.
Склад:
- Солодкий болгарський перець — 1,5 кг
- цибуля Ріпчаста – 500 гр.
- Столовий оцет 9 % – 50 мл
- Часник – 3 зубчики.
- Стиглі помідори – 1 кг
- перець Запашний горошком – 4 шт.
- Соняшникову олію – 10 мл
- Чорний перець – за смаком.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 0,5 склянки
Процес приготування:
Крок 1. Помідори добре промиваємо і ріжемо часточками. Подрібнюємо часточки помідорів до однорідної маси блендером або в м’ясорубці.
Крок 2. Перець очищаємо від насіння і перегородок, м’якоть промиваємо та нарізаємо тонкими смужками.
Крок 3. Томатне пюре перекладаємо в каструлю, доводимо суміш до кипіння і кладемо в неї нарізаний болгарський перець.
Крок 4. Цибулини очищаємо від лушпиння, нарізаємо їх тонкими півкільцями і також кладемо в каструлю, перемішуємо.
Крок 5. Потім до овочів додаємо сіль, цукор, спеції і рослинне масло, перемішуємо і на слабкому вогні готуємо лечо 35-40 хвилин.
Крок 6. Часник подрібнюємо і додаємо в каструлю за п’ять хвилин до закінчення готування. Знімаємо каструлю з вогню, додаємо до вмісту оцет, перемішуємо. Готове лечо розкладаємо по стерильним банкам і закатуємо. Під пледом залишаємо банки з лечо остигати, а як охолонуть, відправляємо їх в прохолодне, темне місце на зберігання.
Приємного апетиту!