Лечо з болгарського перцю на зиму «Пальчики оближеш» – 10 найбільш смачних рецептів з покроковими фото

Лечо з болгарського перцю з часником «Пальчики оближеш»

«Пальчики оближеш» тому, що ця закуска виходить дуже соковитою і смачною, коли вона зникає зі столу, залишається тільки облизувати пальці, в очікуванні добавки. І готувати її до того ж дуже просто.

Склад:

  • Солодкий болгарський перець — 1,5 кг
  • цибуля Ріпчаста – 500 гр.
  • Столовий оцет 9 % – 50 мл
  • Часник – 3 зубчики.
  • Стиглі помідори – 1 кг
  • перець Запашний горошком – 4 шт.
  • Соняшникову олію – 10 мл
  • Чорний перець – за смаком.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 0,5 склянки

Процес приготування:

Крок 1. Помідори добре промиваємо і ріжемо часточками. Подрібнюємо часточки помідорів до однорідної маси блендером або в м’ясорубці.

Крок 2. Перець очищаємо від насіння і перегородок, м’якоть промиваємо та нарізаємо тонкими смужками.

Крок 3. Томатне пюре перекладаємо в каструлю, доводимо суміш до кипіння і кладемо в неї нарізаний болгарський перець.

Крок 4. Цибулини очищаємо від лушпиння, нарізаємо їх тонкими півкільцями і також кладемо в каструлю, перемішуємо.

Крок 5. Потім до овочів додаємо сіль, цукор, спеції і рослинне масло, перемішуємо і на слабкому вогні готуємо лечо 35-40 хвилин.

Крок 6. Часник подрібнюємо і додаємо в каструлю за п’ять хвилин до закінчення готування. Знімаємо каструлю з вогню, додаємо до вмісту оцет, перемішуємо. Готове лечо розкладаємо по стерильним банкам і закатуємо. Під пледом залишаємо банки з лечо остигати, а як охолонуть, відправляємо їх в прохолодне, темне місце на зберігання.

Приємного апетиту!