Солодке лечо «Пальчики оближеш» з болгарського перцю
Лечо з болгарського перцю може бути не тільки окремої закускою, але і стати основою для перших страв, начинки для пирогів і піци. Для того, щоб салат був солодким, відберіть для заготівлі стиглі солодкі перці червоного кольору.
Склад:
- Цукровий пісок – 200-230 гр.
- Червоні болгарські перці – 2,5-3 кг
- Рослинна рафінована олія – 250 мл
- 9 %-ый яблучний оцет – 30-40 мл
- Дозрілі соковиті помідори – 2,5-3 кг
- Сіль – 2 ст. л.
- Кінза – за смаком.
- Чорний перець горошком – 6-8 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Помідори промиваємо під проточною водою, вирізаємо плодоніжки, опускаємо їх на одну-дві хвилини в крутий окріп і потім, починаючи від надрізів, акуратно знімаємо шкірку з овочів. М’якоть томатів прокручуємо через м’ясорубку або подрібнюємо блендером.
Крок 2. Масу з подрібнених помідорів перемішуємо з сіллю, цукром, чорним перцем, кінзою і соняшниковою олією, тушкуємо отриману масу під кришкою каструлі 12-17 хвилин, періодично помішуємо і знімаємо пінку ложкою.
Крок 3. Болгарський перець промиваємо, у кожного овоча видаляємо плодоніжки, очищаємо внутрішність від насіння і перегородок, нарізаємо м’якоть соломкою і кладемо його в каструлю до томатної суміші, перемішуємо. Тушкуємо овочі разом 25-30 хвилин, стежимо за тим, щоб вміст каструлі не підгоряло.
Крок 4. В кінці варіння додаємо оцет і даємо настоятися лечо «Пальчики оближеш» 5-7 хвилин під кришкою.
Крок 5. Банки для закачування стерилізуємо і розливаємо в них гаряче лечо, щільно закриваємо банки кришками. В перевернутому вигляді даємо закаткам охолонути, після чого зберігати лечо «Пальчики оближеш» можна навіть при кімнатній температурі.
Приємного апетиту!