Лечо з болгарського перцю на зиму «Пальчики оближеш» – 10 найбільш смачних рецептів з покроковими фото

Солодке лечо «Пальчики оближеш» з болгарського перцю

Лечо з болгарського перцю може бути не тільки окремої закускою, але і стати основою для перших страв, начинки для пирогів і піци. Для того, щоб салат був солодким, відберіть для заготівлі стиглі солодкі перці червоного кольору.

Склад:

  • Цукровий пісок – 200-230 гр.
  • Червоні болгарські перці – 2,5-3 кг
  • Рослинна рафінована олія – 250 мл
  • 9 %-ый яблучний оцет – 30-40 мл
  • Дозрілі соковиті помідори – 2,5-3 кг
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Кінза – за смаком.
  • Чорний перець горошком – 6-8 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Помідори промиваємо під проточною водою, вирізаємо плодоніжки, опускаємо їх на одну-дві хвилини в крутий окріп і потім, починаючи від надрізів, акуратно знімаємо шкірку з овочів. М’якоть томатів прокручуємо через м’ясорубку або подрібнюємо блендером.

Крок 2. Масу з подрібнених помідорів перемішуємо з сіллю, цукром, чорним перцем, кінзою і соняшниковою олією, тушкуємо отриману масу під кришкою каструлі 12-17 хвилин, періодично помішуємо і знімаємо пінку ложкою.

Крок 3. Болгарський перець промиваємо, у кожного овоча видаляємо плодоніжки, очищаємо внутрішність від насіння і перегородок, нарізаємо м’якоть соломкою і кладемо його в каструлю до томатної суміші, перемішуємо. Тушкуємо овочі разом 25-30 хвилин, стежимо за тим, щоб вміст каструлі не підгоряло.

Крок 4. В кінці варіння додаємо оцет і даємо настоятися лечо «Пальчики оближеш» 5-7 хвилин під кришкою.

Крок 5. Банки для закачування стерилізуємо і розливаємо в них гаряче лечо, щільно закриваємо банки кришками. В перевернутому вигляді даємо закаткам охолонути, після чого зберігати лечо «Пальчики оближеш» можна навіть при кімнатній температурі.

Приємного апетиту!