Простий і швидкий рецепт лінивих пельменів з лаваша
Ліниві пельмені – для лінивих людей. Такий варіант приготування пельменів зможуть повторити навіть найбільш далекі від кулінарії люди. Така страва може стати відмінним перекусом і скласти основу ситної вечері.
Час приготування: 45
Час приготування: 20 хв
Порцій – 1
Інгредієнти:
- Лаваш тонкий – 1 шт.
- Фарш м’ясний – 150 гр.
- Майонез або сметана – 1,5 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Вода – 100 мл
Процес приготування:
Крок 1. Список інгредієнтів дуже короткий, підготуйте необхідні продукти.
Крок 2. У фарш додайте сіль і мелений перець, перемішайте.
Крок 3. Лаваш покладіть на робочу поверхню, розріжте його навпіл.
Крок 4. Змастіть лаваш 1 ложкою майонезу або сметани.
Крок 5. Фарш рівномірно розподіліть по двох половин лаваша.
Крок 6. Поверніть лаваш в рулет.
Крок 7. Рулети з лаваша наріжте рівними частинами, викладіть їх у форму для запікання.
Крок 8. У мисці змішайте воду з половиною столової ложки сметани або майонезу.
Крок 9. Отриманою сумішшю залийте ліниві пельмені.
Крок 10. Запікайте ліниві пельмені в духовці при 190 градусах 20-25 хвилин. Блюдо виходить красивим і ефектно виглядає на столі навіть у формі.