Ліниві пельмені – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Простий і швидкий рецепт лінивих пельменів з лаваша

Ліниві пельмені – для лінивих людей. Такий варіант приготування пельменів зможуть повторити навіть найбільш далекі від кулінарії люди. Така страва може стати відмінним перекусом і скласти основу ситної вечері.

Час приготування: 45

Час приготування: 20 хв

Порцій – 1

Інгредієнти:

  • Лаваш тонкий – 1 шт.
  • Фарш м’ясний – 150 гр.
  • Майонез або сметана – 1,5 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. Список інгредієнтів дуже короткий, підготуйте необхідні продукти.

Крок 2. У фарш додайте сіль і мелений перець, перемішайте.

Крок 3. Лаваш покладіть на робочу поверхню, розріжте його навпіл.

Крок 4. Змастіть лаваш 1 ложкою майонезу або сметани.

Крок 5. Фарш рівномірно розподіліть по двох половин лаваша.

Крок 6. Поверніть лаваш в рулет.

Крок 7. Рулети з лаваша наріжте рівними частинами, викладіть їх у форму для запікання.

Крок 8. У мисці змішайте воду з половиною столової ложки сметани або майонезу.

Крок 9. Отриманою сумішшю залийте ліниві пельмені.

Крок 10. Запікайте ліниві пельмені в духовці при 190 градусах 20-25 хвилин. Блюдо виходить красивим і ефектно виглядає на столі навіть у формі.