Покроковий рецепт приготування ледачих пельменів «Трояндочки»
Ліниві пельмені або «Трояндочки» не поступаються за своїм смаком традиційним домашнім пельменів. Тим більше, що для їх приготування замішується таке ж тісто і береться м’ясний фарш. Але страва виглядає більш презентабельно, воно гідно навіть святкового столу.
Час готування: 80
Час приготування: 50 хв
Порцій – 4
Склад:
- Борошно – 450 гр.
- Вода – 200 мл
- Яйце куряче – 1 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Для начинки:
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Соус томатний – 2-3 ст. л.
Додатково:
- Масло вершкове – 10 гр.
- Зелень – за смаком.
- Сметана – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом замісіть тісто. У миску просійте борошно. В окрему миску розбийте куряче яйце, додайте сіль, рослинне масло і воду, перемішайте інгредієнти. Потім отриману суміш влийте в борошно, перемішайте.
Крок 2. Добре вимісити тісто руками, потім оберніть його в харчову плівку і дайте відпочити в холодильнику.
Крок 3. Фарш викладіть в глибоку миску. Додайте подрібнену цибулю, сіль і мелений перець, добре перемішайте.
Крок 4. Тісто розділіть на 3 рівні частини, розкачайте їх в тонкі прямокутні коржі. По тесту розподіліть фарш рівномірним шаром, потім скрутіть тісто в рулети.
Крок 5. Наріжте рулети частинами по 2 см шириною. Потім кожен шматочок обробіть: пальцями злегка продавіть середину знизу вгору і закріпіть краю тесту.
Крок 6. Розтопіть на сковороді шматочок вершкового масла, покладіть підготовлені трояндочки, змастіть їх зверху томатним соусом. Обсмажте низ трояндочок.
Крок 7. Після цього влийте підсолену воду, додайте лавровий лист, накрийте сковороду кришкою і готуйте ліниві пельмені на повільному вогні 25 хвилин.
Крок 8. Готові пельмені «Трояндочки» перекладіть на блюдо, прикрасьте зеленню і подавайте до столу.