Простий рецепт домашньої локшини удон
Простий доступний рецепт локшина удон. Тепер необов’язково купувати в магазині таку локшину, маючи під рукою необхідні інгредієнти. Цю азіатську локшину легко приготувати самостійно.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Крохмаль картопляний – 30 гр.
- Вода – 90 мл
Процес приготування:
1. Борошно просіваємо, вливаємо в неї воду.
2. Перемішуємо і поступово замішуємо круте тісто.
3. Замішане тісто викладаємо на харчову плівку, загортаємо у кілька шарів і придавлюємо руками в пласт товщиною приблизно в один сантиметр.
4. Залишаємо на тридцять хвилин.
5. Знімаємо плівку, тісто складаємо в кілька разів.
6. Формуємо кулю.
7. Повторюємо притискання в плівці. Залишаємо тісто на дві-три години.
8. Робочу поверхню посипаємо крохмалем, розкачуємо тісто товщиною три міліметри. Посипаємо пласт крохмалем складаємо втричі.
9. Отриману заготівлю ріжемо ножем поперек шматочками товщиною в п’ять міліметрів. Посипаємо отриману локшину крохмалем, перемішуємо руками.
10. Варимо локшину в киплячій підсоленій воді протягом десяти-дванадцяти хвилин.
11. Відкидаємо на сито, щоб відвар стек.
12. Подаємо до столу гарячою самостійно або у складі обраної страви.
Приємного апетиту!












