Локшина домашня – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Простий рецепт домашньої локшини удон

Простий доступний рецепт локшина удон. Тепер необов’язково купувати в магазині таку локшину, маючи під рукою необхідні інгредієнти. Цю азіатську локшину легко приготувати самостійно.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Крохмаль картопляний – 30 гр.
  • Вода – 90 мл

Процес приготування:

1. Борошно просіваємо, вливаємо в неї воду.

2. Перемішуємо і поступово замішуємо круте тісто.

3. Замішане тісто викладаємо на харчову плівку, загортаємо у кілька шарів і придавлюємо руками в пласт товщиною приблизно в один сантиметр.

4. Залишаємо на тридцять хвилин.

5. Знімаємо плівку, тісто складаємо в кілька разів.

6. Формуємо кулю.

7. Повторюємо притискання в плівці. Залишаємо тісто на дві-три години.

8. Робочу поверхню посипаємо крохмалем, розкачуємо тісто товщиною три міліметри. Посипаємо пласт крохмалем складаємо втричі.

9. Отриману заготівлю ріжемо ножем поперек шматочками товщиною в п’ять міліметрів. Посипаємо отриману локшину крохмалем, перемішуємо руками.

10. Варимо локшину в киплячій підсоленій воді протягом десяти-дванадцяти хвилин.

11. Відкидаємо на сито, щоб відвар стек.

12. Подаємо до столу гарячою самостійно або у складі обраної страви.

Приємного апетиту!