Локшина удон з куркою і овочами – 5 рецептів з покроковими фото

Локшина удон з курячим філе, овочами і соусом теріякі

Коли немає часу довго стояти біля плити, а потрібно приготувати щось смачне для обіду та вечері, вас виручить рецепт локшини-удон з куркою, овочами і соусом теріякі. Саме цей соус відрізняється більш вираженим смаком в порівнянні з соєвим, і страва вийде згідно з традиціями японської кулінарії. Готувати його бажано в посуді вок, але підійде і глибока сковорода.

Час готування: 25 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Філе курки – 400 гр.
  • Локшина-удон – 200 гр.
  • Соус теріякі – 170 гр.
  • Імбир свіжий – 20 гр.
  • Часник – 10 гр.
  • Перець болгарський – 120 гр.
  • Морква – 70 гр.
  • Цибуля – 70 гр.
  • Кунжут – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Цибуля зелена – 15 гр.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Куряче м’ясо промийте холодною водою і обсушити серветкою. Потім наріжте його невеликими шматочками, посипте сіллю і чорним перцем і перемішайте. Очищений корінь імбиру дрібно нашаткуйте і потім протягом 1-2 хвилин посмажте на розігрітому рослинному маслі.

2. У сковороду з обсмаженою імбиром перекладіть шматочки курки і обсмажте їх на помірному вогні протягом 5 хвилин.

3. Почистіть і промийте моркву, цибулю і болгарський перець. Потім тонко наріжте. До обсмаженої курки перекладіть цибулю і посмажте протягом 2 хвилин. Потім перекладіть морквяну соломку і посмажте також протягом 2 хвилин.

4. Потім в каструлі закип’ятіть воду для локшини-удон. Локшину відварити відповідно до інструкції, розміщеній на її упаковці. У сковорідку перекладіть нарізаний перець і посмажте його одну хвилину.

5. Додайте до курки подрібнені будь-яким способом зубки часнику і залийте все соусом теріякі. Налийте в сковорідку 100 мл холодної води і акуратно перемішайте всі інгредієнти. Обов’язково зніміть пробу і, якщо потрібно, додайте трохи солі. Сковорідку закрийте кришкою і тушкуйте курку з овочами в соусі ще одну хвилину.

6. Зварену до цього часу локшину-удон, відкиньте на друшляк, промийте холодною водою, покладіть в сковорідку, перемішайте з іншими інгредієнтами і варіть страву на маленькому вогні і під кришкою, ще дві хвилини. Потім вогонь можете вимкнути. Заправте блюдо дрібно нарізаною зеленою цибулею, посипте насінням кунжуту ще раз перемішайте і подайте до столу прямо в сковорідці.

Приємного апетиту!