Лимонний курд – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Лимонний курд з яєчними жовтками

Лимонний курд з яєчними жовтками – це неймовірно смачний, ніжний і ароматний продукт для самих популярних ласощів. Для нескладного приготування лимонного курда в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої збірки.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 400 гр.

Склад:

  • Жовтки яєчні – 4 шт.
  • Цукор – 100 гр.
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Цедра лимонна – 1 ст. л.
  • Сік лимона – 70 мл

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Яєчні жовтки акуратно відділяємо від білків.

Крок 2. У каструлі змішуємо жовтки, цукор, лимонну цедру і лимонний сік. Перемішуємо.

Крок 3. Ставимо на середній вогонь і тушкуємо вміст до розчинення цукру, постійно помішуючи.

Крок 4. Зменшуємо вогонь і продовжуємо тушкувати масу до загусання.

Крок 5. Опускаємо сюди шматочки вершкового масла. Вимішуємо до однорідності.

Крок 6. Далі готовий курд перетираємо через дрібне металеве сито, щоб зробити масу більш однорідною і ніжною.

Крок 7. Лимонний курд з яєчними жовтками готовий. Використовувати в подальших приготуваннях!