Лимонний курд з яєчними жовтками
Лимонний курд з яєчними жовтками – це неймовірно смачний, ніжний і ароматний продукт для самих популярних ласощів. Для нескладного приготування лимонного курда в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої збірки.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 400 гр.
Склад:
- Жовтки яєчні – 4 шт.
- Цукор – 100 гр.
- Масло вершкове – 70 гр.
- Цедра лимонна – 1 ст. л.
- Сік лимона – 70 мл
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Яєчні жовтки акуратно відділяємо від білків.
Крок 2. У каструлі змішуємо жовтки, цукор, лимонну цедру і лимонний сік. Перемішуємо.
Крок 3. Ставимо на середній вогонь і тушкуємо вміст до розчинення цукру, постійно помішуючи.
Крок 4. Зменшуємо вогонь і продовжуємо тушкувати масу до загусання.
Крок 5. Опускаємо сюди шматочки вершкового масла. Вимішуємо до однорідності.
Крок 6. Далі готовий курд перетираємо через дрібне металеве сито, щоб зробити масу більш однорідною і ніжною.
Крок 7. Лимонний курд з яєчними жовтками готовий. Використовувати в подальших приготуваннях!