Популярний в європейській кухні лимонний пиріг, відрізняється яскравим смаком і ароматом. Легка кислинка надає частування особливий шарм. Десерт стане відмінним приводом покликати гостей або зібрати сім’ю за чашкою чаю. Є багато варіацій приготування страви. Оцініть підбірку з 10 перевірених рецептів з покроковим описом.
Найсмачніший пиріг з пісочного тіста і лимонною начинкою
Неймовірно смачний лимонний пиріг можна приготувати на пісочному тісті. Беріть на замітку домашній рецепт, який нікого не залишить байдужим. Подавайте десерт до чаю або кави.
Інгредієнти на
4 порц.
- Борошно 300 гр.
- Масло вершкове 150 гр.
- Сметана 200 гр.
- Цукор-пісок 150 гр.
- Жовтки 3 шт.
- Розпушувач 1 ч. л.
- Для начинки:
- Лимон 2 шт.
- Цукор-пісок 3 ст. л.
- Для безе:
- Білки 3 шт.
- Цукор-пісок 3 ст. л.
Процес приготування:
- Як спекти смачний лимонний пиріг у духовці в домашніх умовах? Промиваємо лимони і знімаємо з них цедру з допомогою терки.
- Для тіста беремо 3 яйця і відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки збиваємо з цукром близько 3 хвилин до однорідності. Білки ми використовуємо для приготування безе.
- Сюди ж додаємо сметану, розтоплене вершкове масло і трохи цедри. Продовжуємо збивати.
- У загальну масу просіваємо борошно з розпушувачем.
- Вимішуємо продукти до отримання гладкого тіста без грудочок.
- Устеляємо деко пергаментом і викладаємо на нього тісто.
- Розмазуємо продукт в тонкий корж.
- Випікаємо його 25 хвилин при температурі 180 градусів.
- Даємо пісочному продукту трохи охолонути і ділимо його на кілька частин.
- Залишилися без шкірки лимони ріжемо тонкими кружечками. Акуратно виймаємо кісточки.
- Відправляємо лимони і цукор в блендер. Збиваємо.
- Доповнюємо суміш залишилася цедрою. Ретельно вимішуємо.
- Обмазуємо кожен корж лимонною начинкою.
- Складаємо підготовлені коржі в пиріг.
- Окремо готуємо безе. Збиваємо цукор з яєчними білками до пишної піни.
- Щільно обмазуємо заготівлю безе.
- Готуємо частування 15 хвилин при температурі 180 градусів.
- Смачний лимонний пиріг з пісочного тіста готовий. Діліть його на порції і подавайте до столу.
Дуже смачний лимонний пиріг з меренгою
Ароматний лимонний пиріг можна приготувати з меренгою. Домашній десерт порадує яскравим смаком і зовнішнім виглядом. Подавайте його в колі сім’ї за чашкою чаю або до святкового столу.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Борошно – 150 гр.
- Масло вершкове – 120 гр.
- Цукор – 1,5 ст. л.
- Яйце – 2 шт.
- Какао – 2 ст. л.
Для начинки:
- Лимон – 2 шт.
- Цукор – 200 гр.
- Борошно – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Крохмаль – 3 ст. л.
- Яйце – 4 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Вода – 1 склянка
Для безе:
- Яйце – 6 шт.
- Цукор – 6 ст. л.
Процес приготування:
1. Розм’якшені шматочки вершкового масла викладаємо в глибоку миску. Сюди ж розбиваємо два курячих яйця.
2. Розтираємо продукти і доповнюємо їх просіяним борошном з какао. Далі додаємо цукор і вимішуємо до однорідності.
3. Готове тісто тонким шаром розстилаємо по формі для випікання. Закриваємо продуктом бортики на 2-3 див. Випікаємо 15 хвилин при температурі 180 градусів.
4. Для начинки спочатку підготуємо лимони. Знімаємо Цедру тільки з одного. З двох плодів вичавлюємо сік.
5. У невеликій сотейник висипаємо цукор, заливаємо його соком, водою і доповнюємо цедрою. Ставимо заготовку на плиту, нагріваємо і поступово викладаємо сюди борошно, крохмаль і вершкове масло. Готуємо до густої однорідної маси.
6. З чотирьох яєць витягаємо жовтки. Збиваємо їх з сіллю і після з’єднуємо зі злегка остигнула масою з сотейника.
7. Заливаємо основу пирога лимонною начинкою.
8. Приготуємо безе. Відокремлюємо білки від жовтків і збиваємо їх з цукром до утворення пишної густої піни.
9. Закриваємо пиріг безе. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
10. Яскравий лимонний десерт безе готовий. Акуратно витягуйте його з форми і подавайте до столу.
Покроковий рецепт приготування лимонного пирога на кефірі
Ніжний пиріг з яскравою лимонною начинкою можна приготувати на кефирном тесті. Порадуйте себе і близьких ароматним частуванням, яке ідеально підійде до чашечки ранкового чаю або кави.
Час готування: 1 год
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Борошно – 2 склянки
- Кефір – 1 склянка
- Цукор – 1 склянка
- Маргарин – 200 гр.
- Лимон – 2 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Розпушувач – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Лимони промиваємо під водою, а борошно заздалегідь просіваємо.
2. Розм’якшений маргарин ріжемо на шматочки. Відправляємо його в глибоку миску і засипаємо борошном.
3. Розминаємо продукти руками до стану крихти. Доповнюємо масу розпушувачем і яйцем.
4. Далі вливаємо потрібну кількість кефіру.
5. Вимішуємо тісто до отримання однорідної щільного кома.
6. Лимони пропускаємо через м’ясорубку або дрібно нарізаємо. Кісточки прибираємо руками.
7. Лимонні шматочки засипаємо цукром і настоюють 10 хвилин.
8. Тісто ділимо на два шматочки. Розкачуємо їх і один викладаємо у форму для випікання.
9. Рівномірно викладаємо на тісто лимонну начинку.
10. Другим пластом тіста накриваємо заготовку.
11. Щільно з’єднуємо і обмазуємо поверхню збитим яйцем. Випікаємо 40 хвилин при температурі 200 градусів.
12. Рум’яний лимонний пиріг на кефирном тесті готовий. Прикрашайте десерт лимонними шматочками і подавайте до столу.
Лимонний пиріг на дріжджовому тесті в духовці
Пишний лимонний пиріг можна спекти на дріжджовому тісті. Десерт вийде з яскравим рум’янцем і соковитою начинкою. Ідеальне рішення для домашнього чаювання. Беріть на замітку простий перевірений рецепт.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 2 склянки
- Масло вершкове – 180 гр.
- Цукор – 1,5 склянки
- Яйце – 1 шт.
- Дріжджі сухі – 1 ч. л.
- Лимон – 1 шт.
- Вода – 120 мл
Процес приготування:
1. Сухі дріжджі розчиняємо в теплій воді. Залишаємо їх на 8-10 хвилин.
2. Вершкове масло ділимо на шматочки і засипаємо їх просіяним борошном.
3. Вимішуємо масло з борошном. Робимо в масі невелике поглиблення і виливаємо в нього настоявшиеся дріжджі.
4. Руками розминаємо продукти до утворення щільного кома. Ділимо його на дві нерівні частини і кладемо їх в тепле місце на 20-30 хвилин.
5. Подрібнюємо лимон і вимішуємо його з цукром.
6. Більшу частину тіста розкачуємо і кладемо на деко. Поливаємо основу лимонною начинкою.
7. Закриваємо начинку тістом, що залишилося. Можна вирізати з нього візерунки. Обмазуємо блюдо збитим яйцем і випікаємо його 40 хвилин при температурі 200 градусів.
8. Рум’яний дріжджовий пиріг з лимонною начинкою готовий. Можна подавати до столу.
Як спекти тертий пиріг з лимонною начинкою?
Яскравий тертий пиріг можна приготувати з лимонною начинкою. Соковитий десерт порадує насиченим смаком і приємним ароматом. Подавайте ласощі до домашнього чаювання або святкового столу.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Борошно – 200 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сода – 0,5 ч. л.
- Оцет – 1 ч. л.
- Лимон – 2 шт.
- Крохмаль – 60 гр.
- Вода – 50 мл
Процес приготування:
1. Шматочок вершкового масла натираємо на тертку. Кладемо інгредієнт у велику миску.
2. Сюди ж всипаємо просіяне борошно. Додаємо половину цукру.
3. Розбиваємо в масу куряче яйце.
4. Трохи вимішуємо вміст і доповнюємо його содою, гашеного оцтом.
5. Вимішуємо тісто руками до однорідності. Заготівлю ділимо на дві частини. Меншу частину кладемо в морозилку.
6. Більшу частину розгортаємо в тонкий пласт.
7. Укладаємо основу у форму для випікання.
8. З одного лимона знімаємо цедру за допомогою терки.
9. Відправляємо цедру в чашу блендера. Сюди ж кладемо шматочки лимона, крохмаль, воду і цукор, що залишився. Збиваємо до однорідності.
10. Розподіляємо начинку на основі пирога.
11. Заморожений шматочок тісто натираємо. Посипаємо начинку стружкою. Випікаємо блюдо 30 хвилин при температурі 180 градусів.
12. Яскравий домашній десерт з лимонною начинкою готовий. Діліть його на порції і подавайте до столу.
Покроковий рецепт приготування лимонного пирога на листковому тісті
Домашній лимонний пиріг на листковому тісті – це швидкий і простий спосіб порадувати рідних смачним ласощами. Частування виходить хрустким і ніжним. Подавайте його разом з чаєм.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Тісто листкове – 0,5 кг
- Лимон – 2 шт.
- Цукор – 1,5 склянки
- Вода – 1 склянка
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти для приготування пирога.
2. Лимони промиваємо та нарізаємо тонкими часточками. Кісточки акуратно прибираємо.
3. Перекладаємо цитрус в сотейник і тушкуємо 20 хвилин на слабкому вогні.
4. Далі продукт засипаємо цукром.
5. Заливаємо водою і продовжуємо тушкувати на вогні.
6. Листкове тісто злегка надрізаємо по всьому периметру. Це необхідно, щоб готовий продукт не кришився при нарізці.
7. Кладемо тісто на деко з пергаментом і випікаємо 20 хвилин при температурі 180 градусів.
8. Лимонну начинку тримаємо на вогні до отримання однорідної цукрового сиропу.
9. Рум’яне листкове тісто виймаємо з духовки.
10. Поливаємо готову основу сиропом. Розподіляємо По поверхні томлені шматочки лимона. Даємо частування настоятися.
11. Простий лимонний пиріг на листковому тісті готовий. Діліть його на порції і подавайте до столу.
Пиріг з лимонною цедрою в домашніх умовах
Ароматний домашній пиріг можна отримати з додаванням лимонної цедри. Частування вийде соковитим і яскравим смаком. Відмінне рішення для вашого сімейного чаювання!
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Борошно – 1 склянка
- Цукор – 150 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Масло вершкове – 80 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Ванілін – за смаком.
- Розпушувач – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Вершкове масло нарізаємо невеликими шматочками. Викладаємо їх в глибоку миску.
2. Засипаємо продукт цукром.
3. Вимішуємо інгредієнти міксером до однорідності.
4. Сюди ж розбиваємо курячі яйця.
5. Знову збиваємо масу.
6. Ділимо лимон на половинки. З однієї вичавлюємо трохи соку в тісто.
7. З іншої половинки знімаємо цедру. Її також додаємо в загальну масу.
8. Продовжуємо збивати вміст.
9. Додаємо розпушувач і ванілін за смаком.
10. Далі просіваємо борошно.
11. Віночком вимішуємо тісто до розбивання всіх грудочок.
12. Акуратно перелити заготовку у форму для випікання. Готуємо близько 30 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
13. Рум’яний пиріг з лимонною цедрою готовий. Подавайте його до столу!
Як приготувати смачний лимонно-апельсиновий пиріг?
Ідея ароматного і соковитого пирога для вашого сімейного столу – з лимоном і апельсином. Яскраве цитрусове частування стане відмінним приводом зібрати сім’ю за чашкою чаю.
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 35 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 200 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор – 1,5 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Вода – 2 ст. л.
Для начинки:
- Лимон – 1 шт.
- Апельсин – 3 шт.
- Яйце – 4 шт.
- Цукор – 5 ст. л.
- Крохмаль – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 60 гр.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти. Лимон і апельсини промиваємо під водою.
2. У розм’якшене вершкове масло всипаємо цукор. Ретельно вимішуємо продукти.
3. Сюди ж відправляємо яєчний жовток і воду. Перемішуємо.
4. Просіваємо в масу борошно і вимішуємо заготовку до гладкого і повного кома.
5. Ком тесту акуратно розподіляємо по формі для випікання, захоплюючи бортики. Ставимо основу в холодильник на 30 хвилин.
6. З одного апельсина і лимона знімаємо цедру.
7. З цитрусів вичавлюємо сік. Для прикраси залишаємо один апельсин.
8. Яйця збиваємо з цукром до пишної піни.
9. Вливаємо в суміш цитрусовий сік і додаємо цедру.
10. Додаємо крохмаль і розтоплене вершкове масло. Збиваємо до однорідності.
11. Перелити начинку в форму з основою.
12. Випікаємо заготівлю 35 хвилин при температурі 180 градусів.
13. Під час випікання підготуємо прикраса. Апельсин поділяємо на часточки.
14. З кожної часточки виймаємо кісточки і плівку.
15. Капаємо в сковороду трохи апельсинового соку. Можна додати цукор за смаком.
16. У киплячу рідину опускаємо цитрусові дольки. Тушкуємо їх близько 3 хвилин.
17. На поверхню готового пирога кладемо обсмажені шматочки і заливаємо їх сиропом з сковороди.
18. Готове. Подавайте, лимонно-апельсиновий десерт до столу.
Ароматний лимонний пиріг з яблуками в духовці
Соковитий домашній пиріг можна приготувати з яблуками і лимонами. Ароматне і в міру солодке частування нікого не залишить байдужим. Оцініть цікавий рецепт для вашого чаювання.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Борошно – 2 склянки
- Цукор – 3 склянки
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Сметана – 2 ст. л.
- Лимон – 3 шт.
- Яблуко – 4 шт.
- Цедра лимона – 1 ст. л.
- Манна крупа – 1 ст. л.
- Крохмаль – 80 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Розпушувач – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Розтоплюємо вершкове масло і з’єднуємо його з половиною цукру, сіллю, сметаною та яйцями. Збиваємо.
2. Сюди ж додаємо розпушувач і лимонну цедру. Просіваємо борошно.
3. Вимішуємо тісто руками і ділимо його на дві частини. Одна повинна бути менше за розміром, кладемо її в морозильник.
4. Подрібнюємо лимони і розмішуємо їх з цукром і крохмалем.
5. Яблуко дрібно нарізаємо невеликими шматочками. Серцевину акуратно видаляємо.
6. Велику грудку тіста розкачуємо і кладемо у форму для випікання. Посипаємо основу манною крупою. Далі кладемо яблука і лимонну масу.
7. Засипаємо начинку тертим тістом, яке лежало в морозильній камері. Випікаємо десерт 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.
8. Яскравий пиріг з лимонної і яблучної начинкою готовий. Діліть на порційні шматочки і подавайте до столу.
Простий і смачний рецепт пісного пирога з лимоном
Порадувати своїх близьких, пісним лимонним пирогом легко. Беріть на замітку простий рецепт з використанням тільки рослинних інгредієнтів. Підходить також для веганского меню.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Борошно – 3 склянки
- Цукор – 120 гр.
- Вода – 200 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 170 мл
Для начинки:
- Лимон – 3 шт.
- Цукор – 1 склянка
- Крохмаль – 60 гр.
- мускатний Горіх – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Розчиняємо цукор і сіль у воді. Сюди ж додаємо рослинне масло. Збиваємо суміш до однорідності.
2. Засипаємо рідку суміш борошном. Вимішуємо до отримання однорідного тіста. Від загального кома відокремлюємо невеликий шматок і кладемо його в морозилку.
3. Подрібнюємо лимони і розмішуємо їх з цукром, крохмалем і мускатним горіхом. Начинка готова.
4. Більшу частину тіста розкачуємо і розстилаємо у форму для випікання. Викладаємо на основу лимонну начинку.
5. Зверху натираємо заморожений шматочок тіста. Випікаємо частування 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.
6. Пісний лимонний пиріг готовий. Діліть його на порції і подавайте до столу.