Ароматний лимонний пиріг з яблуками в духовці
Соковитий домашній пиріг можна приготувати з яблуками і лимонами. Ароматне і в міру солодке частування нікого не залишить байдужим. Оцініть цікавий рецепт для вашого чаювання.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Борошно – 2 склянки
- Цукор – 3 склянки
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Сметана – 2 ст. л.
- Лимон – 3 шт.
- Яблуко – 4 шт.
- Цедра лимона – 1 ст. л.
- Манна крупа – 1 ст. л.
- Крохмаль – 80 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Розпушувач – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Розтоплюємо вершкове масло і з’єднуємо його з половиною цукру, сіллю, сметаною та яйцями. Збиваємо.
2. Сюди ж додаємо розпушувач і лимонну цедру. Просіваємо борошно.
3. Вимішуємо тісто руками і ділимо його на дві частини. Одна повинна бути менше за розміром, кладемо її в морозильник.
4. Подрібнюємо лимони і розмішуємо їх з цукром і крохмалем.
5. Яблуко дрібно нарізаємо невеликими шматочками. Серцевину акуратно видаляємо.
6. Велику грудку тіста розкачуємо і кладемо у форму для випікання. Посипаємо основу манною крупою. Далі кладемо яблука і лимонну масу.
7. Засипаємо начинку тертим тістом, яке лежало в морозильній камері. Випікаємо десерт 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.
8. Яскравий пиріг з лимонної і яблучної начинкою готовий. Діліть на порційні шматочки і подавайте до столу.