Лимонний пиріг – 10 найсмачніше рецептів з покроковими фото

Ароматний лимонний пиріг з яблуками в духовці

Соковитий домашній пиріг можна приготувати з яблуками і лимонами. Ароматне і в міру солодке частування нікого не залишить байдужим. Оцініть цікавий рецепт для вашого чаювання.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 склянки
  • Цукор – 3 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Лимон – 3 шт.
  • Яблуко – 4 шт.
  • Цедра лимона – 1 ст. л.
  • Манна крупа – 1 ст. л.
  • Крохмаль – 80 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Розтоплюємо вершкове масло і з’єднуємо його з половиною цукру, сіллю, сметаною та яйцями. Збиваємо.

2. Сюди ж додаємо розпушувач і лимонну цедру. Просіваємо борошно.

3. Вимішуємо тісто руками і ділимо його на дві частини. Одна повинна бути менше за розміром, кладемо її в морозильник.

4. Подрібнюємо лимони і розмішуємо їх з цукром і крохмалем.

5. Яблуко дрібно нарізаємо невеликими шматочками. Серцевину акуратно видаляємо.

6. Велику грудку тіста розкачуємо і кладемо у форму для випікання. Посипаємо основу манною крупою. Далі кладемо яблука і лимонну масу.

7. Засипаємо начинку тертим тістом, яке лежало в морозильній камері. Випікаємо десерт 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.

8. Яскравий пиріг з лимонної і яблучної начинкою готовий. Діліть на порційні шматочки і подавайте до столу.