Штрудель з яблуками з листкового тіста без дріжджів
Знаменитий штрудель з яблуками можна приготувати з листкового тіста. Домашній десерт порадує швидким та простим процесом приготування, а також яскравим смаком. Беріть на замітку!
Час готування: 1 год
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Тісто листкове бездріжджове – 500 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- цукрова Пудра – 2 ст. л.
- Сухарі панірувальні – 40 гр.
Для начинки:
- Яблуко – 0,5 кг
- Лимон – 0,5 шт.
- Ізюм – 100 гр.
- Горіхи волоські – 100 гр.
- Цукор – 5 ст. л.
- Кориця – 2 ч. л.
Процес приготування:
1. Спочатку підготуємо начинку. Волоські горіхи подрібнюємо і промиваємо родзинки.
2. Приєднуємо до продукту невеликі яблучні шматочки. Шкірку з плодів попередньо прибираємо.
3. Засипаємо заготівлю цукром і корицею, поливаємо соком свіжого лимона.
4. Перемішуємо масу і даємо їй настоятися близько 10 хвилин.
5. В тонкий шар розкачуємо листкове тісто. Посипаємо його панірувальними сухарями, не зачіпаючи краю.
6. На сухарі рівномірно викладаємо яблучну начинку.
7. Підверніть краю з трьох сторін.
8. Починаємо згортати заготовку в рулет. Кожен оборот обмазуємо розтопленим маслом.
9. Перекладаємо продукт на деко і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
10. Гарячий десерт доповнюємо цукровою пудрою.
11. Готово! Штрудель з листкового тіста можна нарізати і подавати до столу.