Повітряне листкове тісто на кефірі
Технологія замісу листкового тесту на кефірі схожа з класичною. Завдяки додаванню вершкового масла заготівля виходить повітрям, багатошаровою і хрусткою.
Час готування – 1 ч. 35 хв.
Час приготування – 35 хв.
Кількість порцій – 1.
Інгредієнти:
- Кефір – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – ¼ ч. л.
- Борошно – 3 склянки
- Масло вершкове – 250 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Вибираємо зручну для замісу тіста широку і глибоку миску. Виливаємо в неї склянку кефіру. Ножем розбиваємо шкаралупу яйця рівно по центру і додаємо жовток разом з білком в кефір. Посипаємо інгредієнти сіллю і розмішуємо їх віночком.
Крок 2. Кілька разів просіваємо борошно через дрібне сито. Потім починаємо частинами вводити її в суміш кефіру і яйця. Замішуємо тісто ложкою, а потім, коли воно стане більш щільним, підключаємо до процесу руки.
Крок 3. Брикет охолодженого масла нарізаємо тонкими пластинками. Викладаємо в тарілку і посипаємо невеликою кількістю борошна. Візуально ділимо масляні пластинки на три частини.
Крок 4. Розкачуємо тонкий пласт тіста. Третину масла викладаємо на середину пласта і накриваємо його тістом, формуючи «конверт». Кінчиками пальців защипуємо краю конверта.
Крок 5. Повторюємо процедуру розкочування, укладання масла і формування конверта ще два рази. Не забуваємо кожен раз защипывать тісто по краях. Готове тісто загорнути в харчову плівку і кладемо в холодильник на одну годину. Якщо тривалість зберігання необхідно збільшити, покладіть тісто в морозилку.
Приємного апетиту!