Як приготувати люля-кебаб з фаршу яловичини на шпажках в духовці?
Люля-кебаб – це не котлета і не шашлик, а самостійне блюдо, яке придумали на Кавказі. Його можна приготувати на природі, використовуючи мангал або запекти в духовці. Фарш для страви використовується тільки натуральний, без додавання хліба або картоплі.
Час готування: 5,3 годин.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 12.
Склад:
- Фарш яловичий – 940 гр.
- Цибуля – 200 гр.
- Кінза – 40 гр.
- Сіль – 2 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Вода – 100-150 мл
- Оцет 9 % – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Цибулю очистіть і дрібно наріжте, покладіть його в миску, додайте оцет і воду, залиште маринуватися на 15 хвилин. Кінзу помийте і дрібно наріжте.
2. Яловичий фарш змішайте з маринованою цибулею та кінзою, посоліть і приправте за смаком.
3. Фарш ретельно вимісіть руками, щоб він став липким і не розвалювався. Затягніть миску харчовою плівкою і поставте її в холодильник на 4 години.
4. Потім розділіть фарш на порції, приблизно рівні 100 грамам. Сформуйте ковбаски.
5. Дерев’яні шпажки заздалегідь вимочити у воді. Проколіть ковбаски шпажками по центру і ще раз примніть м’ясо руками.
6. У форму з бортиками влийте трохи води, помістіть на нього два шампура, на них вже розкладіть підготовлені шпажки з м’ясом. Запікайте блюдо в духовці при 200 градусах близько години.
7. Спостерігайте за тим, як готується страва. Як тільки воно підрум’яниться з одного боку, переверніть його на іншу і продовжуйте так робити до повної готовності люля-кебаба.
8. Подавайте готовий люля-кебаб з маринованою цибулею і свіжими овочами.
Приємного апетиту!