Люля-кебаб в духовці – 10 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Як приготувати люля-кебаб з фаршу яловичини на шпажках в духовці?

Люля-кебаб – це не котлета і не шашлик, а самостійне блюдо, яке придумали на Кавказі. Його можна приготувати на природі, використовуючи мангал або запекти в духовці. Фарш для страви використовується тільки натуральний, без додавання хліба або картоплі.

Час готування: 5,3 годин.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 12.

Склад:

  • Фарш яловичий – 940 гр.
  • Цибуля – 200 гр.
  • Кінза – 40 гр.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Вода – 100-150 мл
  • Оцет 9 % – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Цибулю очистіть і дрібно наріжте, покладіть його в миску, додайте оцет і воду, залиште маринуватися на 15 хвилин. Кінзу помийте і дрібно наріжте.

2. Яловичий фарш змішайте з маринованою цибулею та кінзою, посоліть і приправте за смаком.

3. Фарш ретельно вимісіть руками, щоб він став липким і не розвалювався. Затягніть миску харчовою плівкою і поставте її в холодильник на 4 години.

4. Потім розділіть фарш на порції, приблизно рівні 100 грамам. Сформуйте ковбаски.

5. Дерев’яні шпажки заздалегідь вимочити у воді. Проколіть ковбаски шпажками по центру і ще раз примніть м’ясо руками.

6. У форму з бортиками влийте трохи води, помістіть на нього два шампура, на них вже розкладіть підготовлені шпажки з м’ясом. Запікайте блюдо в духовці при 200 градусах близько години.

7. Спостерігайте за тим, як готується страва. Як тільки воно підрум’яниться з одного боку, переверніть його на іншу і продовжуйте так робити до повної готовності люля-кебаба.

8. Подавайте готовий люля-кебаб з маринованою цибулею і свіжими овочами.

Приємного апетиту!