Покроковий рецепт приготування люля-кебаба на деку в фользі
Красиве і смачне блюдо, яке можна подати у будній день і на святковий стіл. У печі люля-кебаб виходить не гірше, ніж той, який запечений на відкритих вугіллі. У поєднанні з маринованою цибулею і ароматною зеленню це блюдо підкорить серця ваших гостей.
Час готування: 130 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Зелень – 20 гр.
- Коріандр – 0,25 ч. л.
- Зіра – 0,25 ч. л.
- Лимон – 0,5 шт.
Процес приготування:
1. У блендері подрібніть цибулю, часник і зелень.
2. Зіру і коріандр подрібніть в ступці.
3. Змішайте фарш з цибульно-часниковою масою, додайте сіль, спеції і лимонний сік. Фарш необхідно вимісити руками до отримання однорідної в’язкої консистенції і прибрати в холодильник на півгодини.
4. Фарш закріпіть на бамбукових паличках і надайте їм форму довгастих ковбасок.
5. Деко застелити фольгою, викладіть на неї люля-кебаб і акуратно, намагаючись не притискати, накрийте його другим листом.
6. Духовку розігрійте до 200 градусів, поставте в неї деко з люля-кебабом і запікайте протягом 40-50 хвилин. В кінці можна зняти верхній шар фольги і дати м’ясу підрум’янитися. Готовий люля-кебаб подавайте зі свіжою зеленню і маринованою цибулею.
Приємного апетиту!