Люля-кебаб в духовці – 10 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Покроковий рецепт приготування люля-кебаба на деку в фользі

Красиве і смачне блюдо, яке можна подати у будній день і на святковий стіл. У печі люля-кебаб виходить не гірше, ніж той, який запечений на відкритих вугіллі. У поєднанні з маринованою цибулею і ароматною зеленню це блюдо підкорить серця ваших гостей.

Час готування: 130 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Зелень – 20 гр.
  • Коріандр – 0,25 ч. л.
  • Зіра – 0,25 ч. л.
  • Лимон – 0,5 шт.

Процес приготування:

1. У блендері подрібніть цибулю, часник і зелень.

2. Зіру і коріандр подрібніть в ступці.

3. Змішайте фарш з цибульно-часниковою масою, додайте сіль, спеції і лимонний сік. Фарш необхідно вимісити руками до отримання однорідної в’язкої консистенції і прибрати в холодильник на півгодини.

4. Фарш закріпіть на бамбукових паличках і надайте їм форму довгастих ковбасок.

5. Деко застелити фольгою, викладіть на неї люля-кебаб і акуратно, намагаючись не притискати, накрийте його другим листом.

6. Духовку розігрійте до 200 градусів, поставте в неї деко з люля-кебабом і запікайте протягом 40-50 хвилин. В кінці можна зняти верхній шар фольги і дати м’ясу підрум’янитися. Готовий люля-кебаб подавайте зі свіжою зеленню і маринованою цибулею.

Приємного апетиту!