Соковитий і дуже смачний люля-кебаб в беконі в духовці
Любителям м’ясних страв точно сподобається цей оригінальний рецепт люля-кебабу. М’ясні ковбаски загортаються в бекон, чому страва виходить ще соковитіше і ароматні.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Бекон – 250 гр.
- Цибуля – 0,5 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Базилік – 1 ч. л.
- Кінза – 2 ст. л.
- Перець кайенский – 1 щіпка.
- Перець чорний мелений – 0,25 ч. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. У мисці змішайте фарш, подрібнену цибулю, часник, базилік, кінзу і кайенский перець. Масу посоліть за смаком і вимішуйте руками близько 4-5 хвилин.
2. Фарш повинен бути однорідним і в’язким.
3. З фаршу сформуйте ковбаски і нанизайте їх на шпажки або шампури. На один шампур одна ковбаска.
4. Візьміть форму з високими краями, застеліть її фольгою. Кожен шашличок оберніть в смужку бекону. Розташуйте люля-кебаб над ємністю.
5. Запікайте блюдо в духовці при 200 градусах 20-30 хвилин.
6. Подавайте люля-кебаб в беконі з кетчупом або соусом ткемалі.
Приємного апетиту!