Люля-кебаб в духовці – 10 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Соковитий і дуже смачний люля-кебаб в беконі в духовці

Любителям м’ясних страв точно сподобається цей оригінальний рецепт люля-кебабу. М’ясні ковбаски загортаються в бекон, чому страва виходить ще соковитіше і ароматні.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Бекон – 250 гр.
  • Цибуля – 0,5 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Базилік – 1 ч. л.
  • Кінза – 2 ст. л.
  • Перець кайенский – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 0,25 ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. У мисці змішайте фарш, подрібнену цибулю, часник, базилік, кінзу і кайенский перець. Масу посоліть за смаком і вимішуйте руками близько 4-5 хвилин.

2. Фарш повинен бути однорідним і в’язким.

3. З фаршу сформуйте ковбаски і нанизайте їх на шпажки або шампури. На один шампур одна ковбаска.

4. Візьміть форму з високими краями, застеліть її фольгою. Кожен шашличок оберніть в смужку бекону. Розташуйте люля-кебаб над ємністю.

5. Запікайте блюдо в духовці при 200 градусах 20-30 хвилин.

6. Подавайте люля-кебаб в беконі з кетчупом або соусом ткемалі.

Приємного апетиту!