Соковитий люля-кебаб з фаршу яловичини на мангалі
Люля-кебаб з яловичого фаршу те саме блюдо, яке ви неодмінно полюбите за його чудовий смак, пікантні нотки, прянощі і незвичайну текстуру. А завдяки підвищеному вмісту заліза блюдо відмінно впишеться в меню тих, хто відчуває загальну слабкість та зниження працездатності.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 20.
Склад:
- Яловичина – 1000 гр.
- телячий Жир – 200 гр.
- Цибуля – 2 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Зіра – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Спочатку потрібно приділити час м’яса. Воно повинно бути повністю розмороженим і добре промитим.
2. Всі підготовлені м’ясні інгредієнти подрібнюємо за допомогою м’ясорубки. У яловичий фарш вмішуємо цибулю, нарізаний на дрібні кубики і кілька зубчиків часнику, який попередньо пропускаємо через прес. Це додасть фаршу соковитості.
3. Готовий фарш заправляємо спеціями, перцем і нарубаною зеленню. Вміст ретельно перемішуємо і перекладаємо в поліетиленовий пакет і добре відбиваємо за допомогою молоточка, щоб домогтися в’язкої консистенції. Отриману масу охолоджуємо протягом пари годин, а потім ліпимо ковбаски і відразу ж акуратно нанизуємо на шампури, щільно притискаючи фарш на кінцях.
4. Обсмажуємо на гарячому вугіллі, провертаючи шампури, щоб вони могли рівномірно підрум’янитися. На це буде потрібно від 10 до 20 хвилин, час коректуйте в залежності від форми і розміру.
5. Готовому люля-кебабу даємо пару хвилин на остигання, після чого снизываем з шампурів і подаємо в гарячому вигляді, прикрасивши порізаною зеленню, кільцями свіжого лука і з вашими улюбленими соусами.
Бажаємо приємного апетиту!